Enea Bastianini ha volat sobre Le Mans en els entrenaments d'aquest divendres
Enea Bastianini ha volat sobre Le Mans en els entrenaments d'aquest divendres
Motor

Aleix Espargaró i Àlex Rins escorten Bastianini, el més ràpid

Tot i el bon temps a Le Mans, moltes caigudes en la segona sessió dels primers entrenaments lliures del GP de França

Xavier GuillénActualitzat

Enea Bastianini ha caigut en la seva última volta, però ja tenia el millor temps. El pilot italià ha donat el màxim en les voltes finals i li ha pres per mil·lèsimes el primer lloc a Aleix Espargaró, que, amb l'Aprilia, ha estat dels més eficients durant totes dues sessions.

Bastinini li pren el temps a Aleix i bat el rècord del circuit

El tercer lloc ha tornat a posar en el centre de les mirades Àlex Rins i Suzuki. Quan fa pocs dies el portal motorsport.com va avançar que la marca de Hamamatsu plegarà a final d'aquest any, era una tota una incògnita com reaccionarien avui Àlex i Joan Mir. Tots a Suzuki, pilots, executius, tècnics i treballadors encara no s'han refet del disgust. Però Rins ha tret forces i ha fet una molt bona jornada. El seu company, tot i caure, s'ha classificat vuitè.

Rins no es deixa influenciar per l'abandó de Suzuki

També han anat a terra Jack Miller, Brad i Darryn Binder, Luca Marini, Franco Morbidelli, Àlex Márquez i Luca Marini. Tot i que no ha plogut, com passa sovint a la pista francesa, l'excés de confiança, amb una adherència desconeguda fins ara, ha provocat tots aquests incidents. No s'han arrossegat per terra, però han protagonitzat dues maniobres espectaculars Marc Márquez i Johann Zarco.

Zarco fa motocròs i Márquez, equilibrisme

El francès ha sortit al revolt 3 i ha travessat tota l'escapatòria. Com si fes motocròs, ha creuat la pista i ha tornat a l'asfalt, tot just abans del pont Dunlop. Una experiència de totterreny. En el següent gir ha marcat el quart millor temps del dia. Márquez, però, tot i una gran salvada, com ja va fer a Jerez, no ha trobat la velocitat necessària i no ha pogut passar del quinzè lloc. Dins dels deu primers hi ha Bagania, Quartararo, Pol Espargaró, que al matí ha sigut el millor, i Jorge Martín. Allunyats han quedat Maverick Viñales i Àlex Márquez.

El mercat de fitxatges bull com mai

L'abandó de Suzuki ha suposat un terratrèmol pel que fa als fitxatges per a la pròxima temporada. No tenen equip Rins i Mir. No han renovat ni Aleix Espargaró ni Viñales per Aprilia. Tampoc Pol Espargaró per Honda, ni Fabio Quartararo per Yamaha, per citar només alguns dels pilots més rellevants. Ara s'obre una travessa impredictible. L'únic que té contracte signat fa temps és Marc Márquez amb Honda.

A Moto2, el tailandès Somkiat Chantra ha estat el millor, seguit de Pedro Acosta, que ha trobat el camí després d'un inici de Mundial complicat. Albert Arenas és desè i Gabi Rodrigo vint-i-dosè. Celestino Vietti ha fet caure Arón Canet, però direcció de cursa no ha sancionat l'italià, tot i la claredat de l'acció.

A Moto3, l'italià Dennis Foggia ha acabat com el més ràpid amb un domini clar. Encara que a la cursa anterior va ser incapaç d'acabar entre els 15 primers, a Le Mans ha tornat a trobar la inspiració. També hi ha hagut moltes caigudes des de bon inici del segon entrenament lliure. El primer, Sergio García, el líder del campionat. També han anat a terra el brasiler Diogo Moreira, el turc Deniz Öncü, el català Gerard Riu, el francès Lorenzo Fellon i l'italià Ricardo Rossi. Tant Xavier Artigas com Gerard Riu són lluny dels capdavanters.

Anar al contingut