El murcià exultant després de guanyar la final de Madrid (Reuters)
Tenis

Alcaraz destrossa Zverev i es proclama campió a Madrid

El murcià completa una setmana increïble amb una victòria sorprenentment fàcil contra el número 3 del món

A Carlos Alcaraz no hi ha qui el pari. Després de derrotar Nadal i Djokovic en dos dies, el jove tenista s'ha emportat el Masters 1000 de Madrid amb una altra victòria de prestigi, aquest cop contra l'alemany Alexander Zverev, tercer del rànquing ATP i dos cops guanyador del torneig. Ho ha fet amb una facilitat insultant: en dos sets (6-3 i 6-1) i poc més d'una hora de joc.

La resistència de Zverev ha durat poc. Alcaraz, que ha mostrat molts més recursos, ha aconseguit el primer trencament en el sisè joc, suficient per anotar-se el primer set (6-3) i destrossar la moral del seu rival. Durant el segon parcial, l'alemany ha estat una ombra del jugador que és. Mentre el murcià flotava per la pista amb el suport del públic, Zverev s'anava apagant cada cop més. Com a exemple, les dues dobles faltes que han servit per acabar el partit.

Després d'aquest triomf, Alcaraz serà el número 6 del món. El seu ascens sembla no tenir fi. Aquesta temporada ha guanyat quatre títols (Rio, Miami, Barcelona i Madrid) i encara en vol més. Ara, però, ha optat per prendre's un descans. El murcià ha renunciat a jugar el Masters 1000 de Roma que comença aquest dilluns, amb la vista posada a Roland Garros.