Tenis

Albert Ramos, eliminat a la primera a Austràlia

El mataroní ha caigut en 5 sets davant de l'argentí Sebastián Báez. El rus Daniïl Medvédev i la hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza han començat amb plàcides victòries.

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El mataroní Albert Ramos (44 ATP) ha perdut contra l'argentí Sebastián Báez (88 ATP), en la primera ronda de l'Obert d'Austràlia en 5 sets, en 3 hores i 29 minuts. Partit d'alternatives en el marcador. Ramos sempre ha anat a remolc en perdre el primer i tercer sets. S'ha imposat en el segon i en el quart, però en el decisiu, el cinquè, no ha pogut evitar que Báez s'escapés amb un 4 a 0 que al final ha estat definitiu. El marcador final ha estat 6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2.

Jornada sense grans sorpreses, entre els favorits. El rus Daniïl Medvédev, número 2 mundial, finalista l'any passat i principal favorit a coronar-se campió aquest any, especialment després de la baixa de Novak Djokovic, ha debutat amb una còmoda victòria sobre el suís Henri Laksonen (91 ATP). Medvédev ha guanyat en tres sets en 1 hora i 56 minuts. Els dos primers parcials s'han resolt per 6 a 1 i 6 a 4. Només en el tercer Laksonen ha posat les coses més complicades al rus. Tots dos han mantingut el servei fins al 6 a 6. En el desempat, Medvédev ha estat més efectiu i l'ha tancat per 7 punts a 3. El seu pròxim rival serà l'australià Nick Kyrgios (115 ATP).

L'escocès Andy Murray (113 ATP) ha tornat a Melbourne després de les seves operacions de maluc, 3 anys després. El 5 vegades finalista al Rod Laver Arena ha guanyat el seu primer partit en derrotar el georgià Nikoloz Basilashvili (23 ATP) en 5 sets i després de gairebé 4 hores d'intensa lluita. Murray s'enfrontarà en la segona ronda al japonès Taro Daniel (120 ATP).

També s'han classificat per a la segona ronda Pablo Andújar, Alejandro Davidovich Fokina i Robert Bautista Agut. Roberto Carballés ha estat eliminat.

Garbiñe Muguruza, endavant sense problemes (EFE)

Bon començament de Muguruza

En la categoria femenina, la campiona del Masters i número 3 mundial, la hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza, ha començat amb un convincent triomf sobre la francesa Clara Burel (77 WTA) per 6 a 3 i 6 a 4. La seva pròxima rival serà la francesa Alize Cornet (61 WTA). La sorpresa del dia ha estat l'eliminació de la finalista de l'Obert dels Estats Units, la nord-americana Leyla Fernández (24 WTA), que ha perdut amb l'australiana Maddison Inglis (133 WTA) per 6 a 4 i 6 a 2.