Tenis

Albert Costa, nou seleccionador espanyol de la Copa Davis

Albert Costa ha estat nomenat aquest matí seleccionador espanyol de la Copa Davis. Substituirà Emilio Sánchez-Vicario i debutarà en la primera eliminatòria, que Espanya disputarà a Benidorm, contra Sèrbia. La Federació Espanyola de Tenis ho ha anunciat aquest matí, tot i que ja era previsible. Tot i que el president, Pedro Muñoz, s'inclinava per Àlex Corretja, aquest ha renunciat a qualsevol possibilitat de convertir-se en el nou seleccionador espanyol, conscient que les preferències de la majoria dels jugadors es decantaven cap a Albert Costa.

Actualitzat
No hi ha hagut cap sorpresa i Albert Costa ha estat nomenat oficialment nou seleccionador de tenis masculí, o sigui, el nou capità de Copa Davis. De fet, el lleidatà era el preferit dels jugadors per al càrrec des de feia tres anys, però aleshores Pedro Muñoz es va decantar per Emilio Sánchez. Allò va significar l'inici del distanciament entre els jugadors i el president.

Un cop guanyada la Copa Davis a l'Argentina, el mateix Emilio Sánchez va recomanar Costa com el seu substitut. Al març de l'any que ve hi haurà eleccions a la presidència de la federació, i també l'eliminatòria de Copa Davis contra Sèrbia. Albert Costa no volia que aquesta coincidència condicionés la seva permanència en el càrrec. L'altre candidat, Àlex Corretja, era el preferit de Pedro Muñoz. Però Corretja ha renunciat a ser el capità conscient que el preferit dels jugadors era i és Albert Costa.

Costa, que substituirà Emilio Sánchez-Vicario en el càrrec, debutarà a la primera eliminatòria del Grup Mundial 2009, que Espanya disputarà a Benidorm contra la Sèrbia de Novak Djokovic, del 6 al 8 de març. 

El català, que té 33 anys, ja sap què és guanyar una Copa Davis com a jugador, la del 2000 aconseguida a Barcelona contra Austràlia, i també va conquistar un títol de Grand Slam durant la seva carrera: Roland Garros 2002. "Per mi aquest nomenament és increïble, un reconeixement a tota la meva carrera de jugador. Serà un orgull poder treballar amb aquests jugadors, que són grans estrelles. Espero estar a l'altura, però no serà fàcil, ja que Emilio ha deixat un llegat bastant complicat de superar", ha declarat Albert Costa en la roda de premsa de la seva presentació, que s'ha celebrat al CT Laietà. 

Pedro Muñoz es presentarà a la reelecció a la presidència

El nou seleccionador espanyol ha signat un contracte per un any, que haurà de ser renovat pel pròxim president, que s'elegirà el proper mes de març, i que podria ser el mateix Pedro Muñoz, que avui ha deixat entreveure de nou que es presentarà a la reelecció. Muñoz està convençut que, es mantingui ell o no en el càrrec, "Albert serà el capità els pròxims quatre anys de mandat".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut