Tenis

Creix l'alarma a l'Open d'Austràlia després del tercer avió afectat per covid

S'accentua la incertesa després que hi hagi un tercer avió amb jugadors a bord afectats per coronavirus; ja són 72 els tenistes confinats: alguns s'entrenen a l'habitació d'hotel

Redacció Esport3Actualitzat

Un nou positiu trobat en el vol QR7485 des de Doha a Melbourne sacseja de ple als tornejos que tenen previst disputar-se en sòl australià, la Copa ATP i l'Open. Ja són 72 els tenistes que han hagut de confinar-se a les seves habitacions per un període de dues setmanes. Els esportistes afectats, tenen com a únic entrenament permès l'ús de la bicicleta estàtica instal·lada en els dormitoris i els exercicis físics que puguin desenvolupar en reduïdes dimensions.

És el cas de l'uruguaià Pablo Cuevas, a qui no li ha quedat més remei que entrenar-se a l'habitació de l'hotel, tal com ha publicat en un story al seu instagram:

 

En el mateix sentit, Ons Jabeur ha penjat un vídeo molt similar a les xarxes:

 

En el cas de la britànica Heather Watson ha penjat al seu twitter com corre 5 quilòmetres a dins de la seva habitació!

 

Els espanyols Carlos Alcaraz i Mario Vilella, així com l'entrenador Juan Carlos Ferrero, viatjaven al vol provinent de Doha. Ara romanen confinats a les habitacions del seu hotel a Melbourne.

Les autoritats australianes han defensat les quarantenes imposades als tenistes, considerats contacte proper amb coronavirus per haver viatjat en avions on hi havia passatgers infectats.

Tot i les fortes queixes dels esportistes afectats, Emma Cassar, responsable de mesures de la Covid-19 a l'estat de Victòria on se celebrarà l'Open, ha manifestat que "Aquest procediment està per mantenir la seguretat entre les persones" i ha advertit de"tolerància zero" i dures sancions contra qui intenti esquivar-lo.

D'altra banda, Craig Tiley, director de l'Open d'Austràlia, ha declarat a la televisió local que el torneig "es disputarà sense retards" i manté la data d'inici el 8 de febrer, tot i que també ha admès que " poden existir aquest tipus de riscos durant l'organització de la competició".

Els primers dos casos van ser descoberts en un vol des dels Estats Units. Més tard, l'organització del torneig va comunicar que el mateix havia passat en un altre avió procedent d'Abu Dhabi.

Les autoritats sanitàries van ordenar que els 47 tenistes que volaven des d'aquestes ciutats estiguin 14 dies en quarantena, de manera que arribaran molt justos a l'inici del torneig que sembla ser, es mantindrà el 8 de febrer. El confinament el faran als tres hotels en què s'allotgen.

La tenista catalana Paula Badosa està en aquesta situació i ha comentat en xarxes socials la seva frustració després que l'hagin informat que no podrà sortir de la seva habitació de l'hotel durant 14 dies i fins que tingui autorització mèdica.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut