Aksel Lund Svindal, el millor en la categoria reina (Reuters)
Jocs Olímpics

Aksel Lund Svindal i Mikaela Shiffrin es consagren a Pyeongchang

El noruec Svindal ha guanyat als 35 anys el descens olímpic, que fins ara se li resistia, mentre que la nord-americana Shiffrin ha guanyat l'or en l'eslàlom gegant

Actualitzat

Aksel Lund Svindal s'ha emportat l'or olímpic en descens, la prova reina als Jocs de Pyeongchang. L'esquiador noruec, de 35 anys, dona així al seu país el primer or olímpic en la disciplina. Svindal s'ha vist acompanyat en el podi del seu compatriota Kjetil Jansrud, que s'ha penjat la plata, i del suís Beat Feuz.

Svindal va sumar tres medalles, una de cada color, en els Jocs de Vancouver-2010, entre les quals hi havia l'or al supergegant i la plata al descens. Quatre anys més tard, a Sotxi, es va haver de conformar amb el quart lloc i el diploma olímpic corresponent. Però ara li ha arribat una tercera oportunitat que no ha desaprofitat i que pot fer encara més gran amb el Super-G de divendres.

Mikaela Shiffrin comença la collita

Si Svindal es troba probablement en els últims Jocs de la seva carrera, Mikaela Shiffrin arriba a Pyeongchang en plenitud als seus 22 anys. La nord-americana, que als Jocs de Sotxi-2014 es va convertir en la campiona olímpica més jove d'eslàlom, ha guanyat l'or en l'eslàlom gegant, la primera disciplina que es disputava. És tot just la primera d'una collita que podria arribar fins a 5 medalles més per a l'ambiciosa esquiadora de Colorado. 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut