ATLETISME

Així seran les curses i triatlons en l'horitzó del coronavirus

Fins a la tardor no s'espera que es puguin tornar a disputar competicions per a un nombre elevat de participants i els organitzadors ja preparen els seus protocols de seguretat

Sebas GuimActualitzat

Des del 2 de maig molts corredors comencen a posar-se en forma per tornar a competir, però ho fan sense una data concreta. Ara mateix, les proves populars encara no estan permeses, però els organitzadors ja busquen fórmules per adaptar-se a les exigències del coronavirus. A l'espera que avancin les fases de la desescalada, els experts asseguren que fins a la tardor no podran tornar-se a disputar curses atlètiques o triatlons, i que quan ho facin, serà amb mesures especials. No hi ha cap document oficial elaborat, però aquestes en podrien ser algunes:

-Sortides esglaonades, amb un màxim de 50 participants per tanda, que prèviament s'hauran de sotmetre a un mesurament de la temperatura corporal i hauran de passar per un control de desinfecció de mans.

-Un cop en cursa, no estarà permès el "drafting" (anar just al darrere d'un altre corredor) i caldrà mantenir una distància de dos metres entre cadascun dels participants, una separació que només podran trencar en els avançaments. En els avituallaments hauran de ser especialment escrupolosos. Les begudes i els aliments aniran amb el seu envàs i envoltori corresponents i els voluntaris que en facin l'entrega hauran d'anar protegits amb mascareta i guants. Serà obligatori escopir o tossir sense tapar-se, degudament, la boca o el nas.

-A l'arribada, la cerimònia d'entrega de trofeus als guanyadors es reduirà a la mínima expressió, per evitar una gran concentració de gent en un mateix lloc. Als participants els entregaran mascaretes i guants, que hauran de posar-se per recollir, sense aturar-se, l'avituallament. Els grups d'atletes comentant la prova seran convidats a separar-se i deixar les tertúlies per a les xarxes socials.

L'organització de la Triatló El Médano, que tindrà lloc a Canàries, el pròxim 4 d'octubre, ha estat la primera prova que ha adaptat el seu reglament al nou panorama que marca la pandèmia del Covid-19.

Abans que les grans curses multitudinàries tornaran aquelles petites i més modestes, on sembla més factible el compliment de les mesures de prevenció. Aquestes restriccions, possiblement, generaran el naixement de competicions individuals, de lluita contra rellotge.

Anar al contingut