Noves acusacions de dopatge tecnològic contra Lance Armstrong
Ciclisme

Així podria ser el motor que hauria utilitzat Armstrong a la bicicleta

El nord-americà ha estat acusat d'utilitzar motors electrònics en les seves bicicletes del Tour

El nom de Lance Armstrong segueix lligat a la controvèrsia. Fa uns mesos va tornar a ser notícia per un altre suposat dopatge, però aquest cop tecnològic. El nord-americà ha estat acusat per l'exdirector de l'Agència Antidopatge Francesa, Jean-Pierre Verdy, que va estar al càrrec entre el 2006 i el 2015.

 

Verdy no té proves reals, encara que sí que ha aportat dades i opinions que podrien confirmar les sospites. Explica que Armstrong va ser capaç de mantenir una relació de 7,4 W/kg durant 9 minuts i 33 segons després d'una de les etapes d'alta muntanya del Tour de França que tenia l'ascensió a l'Alpe d'Huez com a final, després de sis hores de carrera. Metges, entrenadors i diferents autoritats confirmen que les dades generades pel cos d'Armstrong "eren impossibles". 

El tema ha tornat a ser notícia per les imatges de com funcionaria el motor. La mida és molt petita i a la bicicleta no es veuria. El dopatge mecànic del qual ha estat acusat l'exciclista podria basar-se en un petit motor elèctric ocult a la boixa del pedal que s'alimentaria d'una bateria amagada en el bidó d'aigua i es controlaria mitjançant Bluetooth amb un botó situat sota el seient.

 

 

Un element que ajudaria a fer trampes encara que, tot i les acusacions, ningú ha aconseguit demostrar que Armstrong ho portés.

 

Anar al contingut