Pablo Matera recupera la capitania dels Pumas dos dies després d'haver estat desposseït del càrrec
Rugbi

Aixequen la suspensió a tres jugadors de la selecció argentina per tuits racistes

La federació ha fet marxa enrere en el seu càstig a Pablo Matera, capità dels Pumas, Guido Petti i Santiago Socino per uns missatges denigrants que van escriure entre el 2011 i el 2013

La suspensió a tres jugadors de la selecció argentina de rugbi després de descobrir-se que anys enrere van publicar una sèrie de tuits de clar contingut racista ha durat només dos dies. Hores després que la Unió del Rugbi Argentí (UAR) considerés "inacceptable" que Pablo Matera, Guido Petti i Santiago Socino continuessin portant la samarreta dels Pumas, la comissió de disciplina de la federació ha fet marxa enrere un cop comprovat el penediment de tots tres. I també, segons es comenta, després que els seus companys amenacessin amb no presentar-se a jugar el pròxim partit de l'equip, aquest dissabte contra Austràlia.

"No es considera necessari mantenir aquestes mesures preses de forma preventiva. S'ha decidit aixecar la suspensió als tres jugadors i retornar la capitania a Pablo Matera", assenyala la UAR en un comunicat. Al seleccionador argentí, Mario Ledesma, li ha tocat donar les explicacions pertinents: "Han arribat a un acord amb la Federació que inclou que no juguin el pròxim partit, però el que puc dir és que són tres grans jugadors i tres grans éssers humans. Han patit molt aquesta setmana, les seves famílies han patit molt".

La polèmica envoltant Matera, Petti i Socino ha sorgit després que els Pumas, com és coneguda la selecció argentina de rugbi, fes un homenatge més aviat tebi a Maradona en el partit davant Nova Zelanda, que es va mostrar més respectuosa amb la memòria del Pelusa que els seus propis compatriotes. En aquest clima de protesta contra els Pumas a les xarxes, van aparèixer tuits escrits pels tres jugadors entre 2011 i 2013 amb contingut obertament racista.        

 

Anar al contingut