Aitana mostra la medalla de campiona (@FCBarcelona)
Aitana mostra la medalla de campiona (@FCBarcelona)
Barça

Aitana i la majoria de "les 15" recapaciten i s'ofereixen per ser al Mundial

La RFEF ja ha rebut els correus de diverses internacionals mostrant la seva disponibilitat per ser convocades, dilluns que ve. D'altres, com Patri i Mapi, mantenen la seva postura

Àlex CastellsActualitzat

La Federació Espanyola esperava un gest, i moltes l'han fet. Aitana Bonmatí, per exemple, ja els ha enviat un correu electrònic per mostrar la seva disponibilitat per tornar a la selecció i, així, no perdre's el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

Ella és un de les 15 internacionals que, el setembre passat, van mostrar la seva reticència a tornar amb Espanya. Reclamaven canvis. En les últimes setmanes, hi ha hagut converses amb Ana Álvarez, directora del futbol femení a la federació, per destensar la corda.

Com Aitana, també Sandra Paños o Ona Batlle, defensa del Manchester United, han fet marxa enrere. Tot està en mans de Jorge Vilda. Dilluns hi ha una primera llista amb 28 futbolistes. Els criteris de selecció seran "estrictament tècnics", diuen des de la Federació.

Patri, Pina i Mapi es mantenen fermes

De les 15, n'hi ha quatre, com a mínim, que no cedeixen. I tampoc no han enviat cap correu a la Federació. En tornar d'Eindhoven, Patri va refermar la seva postura en una entrevista a RAC1. Hi estan alineades Claudia Pina, Lola Gallardo i, per descomptat, Mapi León. No se n'ha amagat mai.

Alexia petoneja Patri després de guanyar la Champions (@FCBarcelona)
Alèxia petoneja Patri després de guanyar la Champions (@FCBarcelona)

En unes declaracions al "Tot Costa", de Catalunya Ràdio, la central del Barça ja va exposar els motius de la seva renúncia. "Entreno cada dia per moltes coses, però també per jugar un Mundial. Me'n perdré un perquè sí, perquè em ve de gust? No!", va explicar Mapi.

Alèxia, un cas especial

Alèxia Putellas sempre els ha donat suport. Va compartir a les seves xarxes socials el comunicat de "Les 15". Dilluns, però, hauria de ser en la convocatòria d'Espanya. Al cap i la fi, Vilda també s'hi juga el seu futur, al Mundial, i no pot prescindir de totes les millors jugadores.
 

ARXIVAT A:
Mundial Femení
Anar al contingut