Bàsquet

Ainhoa López, del càncer a les pistes 8 mesos després

Arrenca la Lliga Femenina, amb el nouvingut Barça Santfeliuenc, l'Spar Girona i el Cadí La Seu. Ainhoa López serà un referent de les blaugranes després d'haver superat un limfoma de Hodgkin

Xevi BardoletActualitzat

Entre totes les cares d'aquest Barça Santfeliuenc que debuta a la Lliga Femenina sobresurt la d'Ainhoa López. Diagnosticada d'un càncer limfàtic el 19 de gener, ara està absolutament preparada per començar la competició. Han passat 8 mesos:

"Ha estat així de ràpid perquè el meu cos va respondre molt bé a la quimioteràpia. Hi ha gent que no respon bé i t'han de canviar de tractament i trigues molt més. Amb les quimioteràpies, el cos va eliminar la malaltia i la radioteràpia va servir per segellar."

"Se't para la vida i et centres en curar-te. La resta és extra. Però jo era tan positiva que estava convençuda que em curaria per tornar a jugar. No sé si per començar la temporada, que això ja és l'inimaginable."

La número 24, de 25 anys, no oblidarà el cap de setmana de Lliga Catalana a Fontajau, amb dedicatòria a l'àvia inclosa davant dels micròfons d'Esport3. Reconeix haver jugat encara més alliberada que abans de la malaltia:

"No és que la pressió es dilueixi. Però després del que he passat tinc més mentalitat de sortir a disfrutar. El càncer em va fer perdre les pistes. Ara que les tinc, ho vull aprofitar al màxim."

 

 

L'Ainhoa és la cara més visible de la superació de lluita contra el càncer entre les jugadores. També ho han viscut Ona de la Viuda, del Vilassar de Mar, i Martina Claramunt, del Club Joventut de l'Hospitalet, entrevistades al descans de la final de la Lliga Catalana. El programa Bàsquet i Salut de la Federació Catalana, amb la doctora Sílvia Treviño al capdavant, ha engegat una iniciativa informativa sobre el càncer per facilitar la transició dels hospitals a les pistes als que passin per aquest enorme tràngol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut