Copa del Rei

Aficionats del Barça i del Reial Madrid envairan València

Tot a punt a València per absorbir avui l'arribada massiva d'aficionats. 40.000 seguidors entre tots dos equips. Ja s'han habilitat les dues "fan zones" on quedaran ubicades les dues aficions les hores prèvies al partit. Els culers ocuparan el mateix espai d'ara fa dos anys: a la zona universitària politècnica. Els aficionats del Madrid, en canvi, estaran en una "fan zone" instal·lada al llit vell del Túria. Per evitar al màxim els aldarulls, s'ha desplegat un ampli dispositiu amb 1.800 agents de la policia nacional que vetllaran per la seguretat abans, durant i després del partit.

Actualitzat
Aquells que viatgin a València en tren començaran a jugar el clàssic tan bon punt pugin al vagó. Per això, Renfe ha guarnit tots els combois que aniran dimecres a València amb imatges de les finals de Copa Barça-Madrid. Està previst que des de Sants surtin 8.500 culers en combois a partir de les 10 del matí. La resta de socis i aficionats que donaran suport al Barça a Mestalla, uns 11.000 aproximadament, faran el desplaçament per carretera, ja sigui en autocar o en el seu vehicle particular.
 
Un cop a València, els aficionats culers es podran dirigir a la "fan zone" situada en el mateix recinte que la de fa dos anys en la final contra l'Athletic Club de Bilbao. En total, 10.000 metres quadrats de carpa blaugrana amb tota mena d'activitats i tallers, on els socis i penyistes podran gaudir de música en viu, zona de marxandatge i àrea de restauració. A la "fan zone" del Madrid hi haurà una rèplica de la Cibeles. Les dues aficions estaran prou allunyades per evitar incidents, però s'activarà un dispositiu de seguretat amb 2.500 policies repartits per tota la ciutat. Només a Mestalla, es calcula que n'hi haurà 600.
 
A l'estadi del València tot està a punt, en especial el terreny de joc, una catifa que permetrà al Barça desplegar amb garanties el seu futbol de toc. El camp estarà ràpid, amb la gespa curta i ben regada, però encara ho podria estar més, o fins i tot massa, en funció de la meteorologia: les previsions de pluja per avui a València són del 90%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut