Futbol

Aduriz: "El meu millor gol va ser l'últim, contra el Barça"

Companys, família i premsa acompanyen el jugador en un insòlit comiat a la gespa d'un San Mamés sense aficionats

Redacció Esport3Actualitzat

No ha estat el comiat desitjat, ja que ha estat marcat per les condicions imposades per la pandèmia. Però Aritz Aduriz ha tingut l'oportunitat d'explicar el seu adeu al futbol des de la mateixa gespa de San Mamés, envoltat de la seva família, dels companys d'equip i d'un grapat de periodistes. Sense públic a les grades, que en circumstàncies normals haurien estat plenes. Un comiat diferent, però alhora senzill, com el caràcter del golejador que es retira.

"És un adeu estrany, però jo no necessito més homenatges. Els he tingut cada diumenge, aquí i en altres estadis, durant la meva carrera, i això ja m'ha fet feliç."

Aduriz, de 39 anys, va anunciar dimecres la seva retirada del futbol actiu, un final precipitat per una lesió al maluc que el farà passar pel quiròfan. El donostiarra tanca vint anys de carrera amb una xifra de gols descomunal, 285. Preguntat per quin ha estat el millor, ho ha tingut clar:

"Sens dubte, l'últim, contra el Barça. Pel moment en què va arribar, pel que va significar, i perquè les meves filles el van poder celebrar en directe a San Mamés."

L'últim gol d'Aduriz va ser contra el Barça a San Mamés

Va ser una magnífica volea en la primera jornada d'aquesta lliga, que va donar la victòria a l'Athletic en el minut 90. També és contra el Barça el millor partit que recorda, que de fet van ser dos, els de la final de la Supercopa de 2015, que l'equip basc es va emportar per un global de 5 a 1. Aduriz va firmar quatre dels cinc gols de l'Athletic.

Aduriz s'operarà del maluc la setmana que ve i immediatament iniciarà la recuperació per estar a prop dels seus companys en aquest final de lliga tan insòlit. El jugador es perdrà la final de Copa contra la Reial Societat, però igualment somia poder celebrar el títol a bord de la tradicional gavarra, en què ja té lloc reservat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut