Els aficionats de la grada van insultar el jugador de l'Athletic Iñaki Williams
Els aficionats de la grada van insultar el jugador de l'Athletic Iñaki Williams
Futbol

Admesa a tràmit la querella contra dos aficionats de l'Espanyol per insults racistes a Iñaki Williams

És la primera querella presentada pel coordinador dels Delictes d'Odi i Discriminació per insults racistes en una graderia; el RCD Espanyol ha condemnat "rotundament" qualsevol mena de racisme

Redacció Esport3Actualitzat

Un jutjat de Cornellà de Llobregat investiga una querella pionera de la Fiscalia de Barcelona contra dos seguidors del RCD Espanyol per insults racistes al jugador de l'Athletic de Bilbao Iñaki Williams en un partit de futbol disputat el gener passat.

La querella, la primera que la Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona presenta per insults racistes a la grada d'un camp de futbol, acusa dos seguidors de l'Espanyol de delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i ja ha estat admesa a tràmit pel jutjat d'instrucció número 2 de Cornellà.

Segons precisa la querella, la grada de l'Espanyol va acomiadar el jugador cridant-li "Uh, uh, uh!", reproduint els sons emesos pels micos, uns sons que, segons la Fiscalia, "han proferit en diverses ocasions grups d'aficionats de diferents països per menyscabar la dignitat dels futbolistes negres".

La investigació va començar arran de la denúncia presentada per la Lliga de Futbol davant la Fiscalia de Barcelona en què es relataven els insults racistes proferits quan el jugador Iñaki Willians era substituït. Quan sortia del camp, Willliams va rebre d'un sector de la grada de l'Espanyol "crits de menyspreu cap a la seva persona, amb la indubtable intenció d'humiliar-lo i lesionar la seva dignitat per motius racistes", segons sosté el ministeri públic.

 

 

La Fiscalia va encarregar una investigació als Mossos d'Esquadra, que van aconseguir identificar els autors dels insults després d'examinar les imatges de les càmeres de seguretat i gràcies a la informació facilitada pel RCD Espanyol sobre els titulars de les localitats d'on procedien els crits. Les investigacions policials van permetre identificar tres seguidors presumptament relacionats amb els insults racistes; un d'ells, menor d'edat.

El ministeri públic sosté en la seva querella que els insults poden constituir un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, reconeguts en la Constitució, en la modalitat de lesió de la dignitat de les persones per motius de discriminació relatius a la nació o l'origen nacional.

El futbolista internacional de l'Athletic Club s'ha mostrat molt content amb la querella presentada per la Fiscalia contra els individus que el van ofendre amb insults racistes durant el partit de la temporada passada a l'RCDE Stadium.

"Estic molt content amb la Fiscalia que s'ha querellat contra els individus que em van ofendre amb insults racistes. És un pas molt important. Estem en una societat en què hi ha d'haver canvis i aquest n'és un. Independentment del color de la pell, de la raça o de la ideologia, crec que tots som iguals".

L'Espanyol condemna qualsevol mena de racisme

El club blanc-i-blau ha fet un comunicat on reitera que està en contra de qualsevol mena de racisme, el condemna "rotundament" i de manera explícita en els camps de futbol.

"Com ja vam fer el mateix dia de partit contra l'Athletic de la temporada passada, la nostra entitat va actuar i actuarà de forma àgil i eficaç per assegurar que el nostre estadi sigui un espai per gaudir del futbol"

 

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut