Ciclisme

Adam Yates s'adjudica l'edició número 100 de la Volta

Punt final a la Volta centenària amb victòria d'Adam Yates, acompanyat al podi per dos homes del seu equip

Redacció Esport3Actualitzat

Etapa final en què els sis ascensos al circuit de Montjuïc han acabat de decidir la Volta. Yates i el seu equip, l'Ineos Grenadier, han sabut mantenir-se al capdavant de la classificació tot i l'atac infructuós del Team Movistar, amb Alejandro Valverde, que ha intentat donar la sorpresa per colar-se al podi sense èxit. Al final, triplet per a Ineos, un fet que no passava des del 1960.

Thomas de Gendt ha aconseguit la victòria d'etapa després de protagonitzar una escapada amb Mohoric durant la major part dels quilòmetres.

 

L'etapa ha començat amb un Peter Sagan destacat, que s'ha imposat a Wout Poels i Rohan Dennis en el primer esprint puntuable de la jornada.

A 87 km del final, un grup nodrit format per 32 corredors ha aconseguit obrir forat amb el gran grup. Homes com De Gendt, Marc Soler, Daniel Martin, Urán, De la Cruz, Luis León o Juanjo Lobato s'han fet forts i han anat guanyant temps sobre la resta de ciclistes.

Thomas De Gendt ha atacat a la primera pujada a Montjuïc. Les escaramusses en el grup de 32 han estat constants. A falta de 5 voltes a la muntanya de Montjuïc, De Gent i Mohoric rodaven perfectament coordinats, a ritme constant i obrint forat sobre el grup d'escapats, que s'ha anat esqueixant.

 

A falta de 4 voltes, el grup del líder estava a 5 minuts dels dos escapats: De Gendt i Mohoric. Marc Soler s'ha col·locat a 30 segons de De Gendt i Mohoric amb un grup d'uns 10 corredors.

Alejandro Valverde ha atacat a 22 km del final i Yates ha endurit el ritme per seguir-lo. Movistar ha mirat d'endurir l'etapa en el grup dels favorits, amb l'esperança que algun dels tres Ineos (Yates, Thomas o Porte) acusés l'esforç.

A falta de dues voltes al circuit de Montjuïc, De Gendt i Mohoric tenien 1 min 25 s de marge sobre el reduït grup d'escapats que els seguien. El gran grup els seguia esqueixat per darrere, a 3 min 26 s, amb Movistar seguit a roda pels tres Ineos.

Finalment, Valverde no ha pogut consumar l'escapada i ha quedat fora del podi, ocupat per tres homes del mateix equip. L'última vegada que un equip va completar el podi amb tres dels seus corredors va ser l'any 1960, amb la victòria de Miquel Poblet, seguit de José Pérez i Emilio Creu, integrants de l'equip Ferrys.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
La Volta
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut