Barça

Acord Messi - Barça amb rebaixa salarial

Segons avança l'Esportiu, l'acord entre les dues parts es farà oficial els pròxims dies. En els dos primers anys, Messi ingressarà 160 milions d'euros bruts, en què s'inclouen una prima de fitxatge i un bonus de finalització de contracte

Redacció Esport3Actualitzat

La imatge de Leo Messi aixecant la Copa Amèrica ha donat peu a l'acord definitiu per a la seva continuïtat al Barça. El capità argentí, un cop tancat el seu exitós pas per la competició, va donar llum verda a accelerar les converses amb el club per tancar les negociacions.

Tal com ha avançat L'Esportiu, aquesta setmana les dues parts han donat el vistiplau a un nou contracte per 5 temporades, 2 de garantides i les altres 3 d'opcionals. En els dos primers anys, Leo Messi ingressarà 160 milions d'euros bruts, en què s'inclouen una prima de fitxatge i un bonus de finalització de contracte.

La clau és l'import de la primera campanya. Aquí, el capità blaugrana ha acceptat una fitxa de 20 milions d'euros, cosa que permetrà al club complir amb el límit salarial de la Lliga un cop es produeixin les sortides d'alguns jugadors amb sous elevats. Uns ingressos que augmentaran de manera substancial el segon any per compensar l'import inicial reduït. A partir de la tercera temporada, si el club i el jugador decideixen que volen mantenir el lligam, la fitxa seria decreixent.

L'anunci oficial es farà un cop el Barça pugui justificar davant de la Lliga el compliment de les exigències econòmiques a nivell de salaris de la plantilla. En aquest sentit, el club també treballa en un possible intercanvi amb l'Atlètic de Madrid entre Griezmann i Saúl. El davanter francès té una de les fitxes més elevades del primer equip i veu amb bons ulls el seu retorn al conjunt "colchonero". En el cas de Saúl, compleix amb les demandes de Ronald Koeman d'incorporar un migcampista amb arribada. Perquè l'acord sigui definitiu encara cal concretar les condicions econòmiques pel que fa a la valoració dels dos jugadors i els acords individuals del Barça amb Saúl i de l'Atlètic de Madrid amb Antoine Griezmann.

 

En principi, el Barça hauria presentat l'acord a la Lliga i ja en tindria el vistiplau. De fet, el seu president, Javier Tebas, ja deixava entreveure aquest dimarts -al canal del youtuber Ramon Álvarez- que Leo Messi es quedaria al FC Barcelona.

"Que jo sàpiga a dia d'avui no hem sabut cap oferta econòmica ferma de PSG o Manchester City per Messi. Això et fa pensar quina és la voluntat de Messi."

 

 

Messi es convertirà, d'aquesta manera, en el futbolista que més temporades ha jugat amb el primer equip del Barça. N'acumula 17, tantes com Xavi Hernández o Carles Rexach. A més, és el màxim golejador de la història del Barça, el que més partits ha jugat i el que més títols ha guanyat.

Però encara té alguns desafiaments amb el Barça... i també amb l'Argentina, amb el Mundial de Qatar a l'horitzó.

 
ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut