Abelardo, en un moment de la roda de premsa
Futbol

Abelardo: "La clau per salvar-nos és guanyar set partits"

Quan queden tretze jornades per al final de la Lliga, el tècnic de l'Espanyol ja té la recepta per evitar el descens. Insisteix que el seu equip "no té falta de fe" i es resisteix a aparcar la Lliga Europa: "Per què no? En el futbol mai se sap"

Actualitzat

Set victòries en les tretze jornades que queden de Lliga. Són els càlculs d'Abelardo per evitar el descens de l'Espanyol a Segona Divisió. "La clau és guanyar set partits. Aquí o a fora. I hem d'anar tots els partits al 300 per cent", ha anunciat el tècnic blanc-i-blau, en la prèvia de l'eliminatòria de Lliga Europa contra el Wolverhampton.

"Quan vaig venir, estava convençut que ens salvaríem. Jo estava ben tranquil a Gijón i estic convençut que ho traurem, però ens costarà molta feina. Tant de bo guanyéssim cinc partits seguits. Cada partit serà una final, tant se val el rival que vingui. El meu equip no té falta de fe. N'hi sobra, de fet."

Malgrat les urgències en la Lliga, Abelardo també es resisteix a acomiadar-se d'Europa. No ajuda gaire el resultat del partit d'anada. El 4 a 0 és una llosa massa pesada per als blanc-i-blaus, però el tècnic asturià apel·la a un símil pugilístic. No llença la tovallola.

"El Wolverhampton té un gran avantatge. Ho té molt fàcil. Però també recordo quan "Buster" Douglas va guanyar Mike Tyson. Ningú s'ho esperava. L'Espanyol podria ser aquest "Buster" Douglas, a qui ningú donava com a favorit."

 

"All the milk": Abelardo fa gala del seu anglès

 

 

En la convocatòria, Abelardo ha deixat fora pesos pesants, com Marc Roca i Bernardo, amb molèsties físiques, o Dídac Vilà i Javi López, per decisió tècnica. Més enllà de competir contra el Wolverhampton, l'obsessió del tècnic és recuperar les bones sensacions de les últimes setmanes.

"S'ha de tornar a veure l'Espanyol que la gent vol veure. Se'ns ha de veure valents, atrevits... i que els aficionats tornin a gaudir i se sentin orgullosos de nosaltres. No ha estat així en els dos últims partits."

També Raúl de Tomás continua fora de la llista. Segons Abelardo, encara no està al cent per cent. I tampoc s'ha atrevit a garantir la presència del davanter madrileny en el duel de diumenge contra l'Atlètic de Madrid.

ARXIVAT A:
Abelardo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut