Abbey D'Agostino i Nikki Hamblin al final de la prova (Reuters)
Abbey D'Agostino i Nikki Hamblin al final de la prova (Reuters)
Jocs Olímpics

Abbey D'Agostino i Nikki Hamblin encarnen l'esperit olímpic en ajudar-se mútuament a acabar la prova dels 5.000

Les atletes nord-americana i neozelandesa han protagonitzat una escena commovedora en ajudar-se una a l'altra en moments de dificultats en plena carrera classificatòria per a les finals de 5.000 metres

Actualitzat

En els Jocs de Rio es competeix al màxim però també hi ha espai per a la solidaritat. La neozelandesa Nikki Hamblin i la nord-americana Abbey D'Agostino han protagonitzat una escena que encarna l'esperit olímpic. Durant una de les sèries dels 5.000 metres, quan en portaven correguts al voltant d'uns 3.200, Hamblin ha caigut i D'Agostino, que anava just darrere seu, ha ensopegat amb la neozelandesa. La nord-americana ha fet el gest d'aixecar-se i continuar la cursa però ha vist a Hamblin encongida a terra i s'hi ha acostat, l'ha ajudat a incorporar-se i s'ha assegurat que l'atleta es trobés bé. Hamblin ha explicat que ha notat una mà a la seva espatlla i la nord-americana li ha dit: "Aixeca't, aixeca't, hem d'acabar".

Posteriorment, D'Agostino ha notat molèsties al genoll i s'ha tirat a terra fent evidents gesticulacions de dolor. Aquest cop ha estat la neozelandesa, que podia haver continuat, qui s'ha acostat a la seva companya, l'ha ajudat i l'ha animat a acabar la prova. Hamblin ha acabat penúltima amb un temps de 16:43.361 i D'Agostino ha estat l'última amb 17:10.02, a més la nord-americana ha hagut de marxar en cadira de rodes a causa del dolor al genoll.

Finalment, els jutges han valorat els gestos esportius de les atletes i han decidit incloure a les dues a la final de divendres. Tot i que és possible que les dues arribin a la cita amb molèsties físiques.

 

Anar al contingut