Umtiti avança cap a la banqueta de l'estadi del Lecce, el Via del Mare
Umtiti avança cap a la banqueta de l'estadi del Lecce, el Via del Mare
Futbol

A què juga el Lecce amb Umtiti? Les dues teories

Com que encara no ha debutat, no s'ha activat el bonus que ha d'alleugerir el que el Barça paga de salari del jugador

Redacció Esport3Actualitzat

Si Samuel Umtiti no juga, el Barça veu poc o gens alleugerida la càrrega salarial que li suposa el futbolista. El 25 d'agost, el Barça feia oficial la seva cessió sense opció de compra al Lecce, recentment ascendit a la Serie A. La condició principal de l'acord era que el club blaugrana es faria càrrec d'un part important de la fitxa que podia atenuar-se en funció dels partits que acabi jugant. Doncs bé, de moment, aquest bonus no s'ha activat.

El campió de l'últim mundial va arribar al taló d'Itàlia aclamat per les multituds i no va poder reprimir les llàgrimes quan només aterrar a l'aeroport li van penjar del coll la bufanda de l'equip. No obstant, quan ja s'han jugat 8 partits, Umtiti encara no ha debutat amb els groc-i-vermells, tretzens a la classificació, amb només una victòria, quatre empats i tres derrotes.

És una situació amb pocs precedents al futbol. Un nou ídol que veu els enfrontaments còmodament assegut a la banqueta, on qui remena les cireres és Marco Baroni. Pot semblar incoherent per molta gent menys per aquest tècnic que ja ha passat per una vintena d'equips. Els seus intocables centrals són la parella formada per Baschirotto i Pongranic.

Què pot explicar aquesta irrellevància? La primera hipòtesi és esportiva. El club de l'Apúlia i el dorsal "93", el seu any de naixement, podrien haver acordat un període d'adaptació per a un defensa que no juga cap partit oficial des del desembre del 2021. Temps per recuperar un bon estat físic i deixar enrere els problemes de genoll, una teoria que algunes fonts apunten que podria comptar amb el beneplàcit del FC Barcelona. La segona és econòmica. Mentre l'equip remunti el vol i segueixi encaixant poc, des de les oficines del Lecce poden preferir estalviar-se una despesa addicional.

Diumenge al vespre, a l'estadi Olímpic de Roma, nou capítol de les aventures d'Umtiti, tot i que el potent conjunt de Mourinho no sembla el rival més dòcil si el que s'està buscant és una entrada poc traumàtica.  

Anar al contingut