Els jugadors de l'Atlètic de Madrid celebren el gol de Griezmann que els ha donat la classificació (Pedro Nunes / Reuters)
Futbol - Lliga de Campions

A l'Atlètic se li alineen els astres i Griezmann l'arrossega cap a vuitens (1-3)

En un partit ple d'incidències, els de Simeone s'han sabut sobreposar a les lesions i a una primera part en què el Porto ha estat millor. Oblak ha tornat a aguantar el seu equip i, a la represa, un gol i una assistència de Griezmann han segellat la classificació de l'Atlètic.

Jordi SunyerActualitzat

En la història d'un gran títol sempre hi ha actes intermitjos, amagats en el nus de la trama, que acaben sent determinants i, en ocasions, esdevenen els moments més intensos i punyents de l'obra. La nit viscuda per l'Atlètic de Madrid avui a Porto pot ser un d'aquests actes: amb un públic hostil, contra un rival superior en bona part de la primera meitat, castigat per les baixes i amb deu (tot i que als portuguesos també els han expulsat un jugador), el conjunt de Simeone s'ha acabat imposant per 1-3 per continuar el seu camí a la Champions.

Amb la defensa feta un parrac per les baixes (Trippier, Savic i Giménez, lesionats, i Felipe, sancionat), Simeone s'ha vist obligat a disposar una defensa gairebé experimental, amb Vrsaljko de marcador dret i Kondogbia d'escombra, amb Carrasco i Llorente als carrils. Griezmann i Suárez han estat els escollits com a parella atacant, i Joâo Félix, igual que en les seves últimes presències a la Lliga, ha començat el duel des de la banqueta.

Sime Vrsaljko li "fa el llit" a Luis Díaz en una acció del Porto- Atlètic de Madrid(Pedro Nunes / Reuters)

L'ambient a l'estadi Do Dragâo era roent, amb trenta-cinc mil espectadors cridaires, però els jugadors de l'Atlètic no han dubtat a assetjar Clément Turpin davant els primers mastegots portuguesos. Ben protegit al darrere, però poc fluid en les connexions malgrat que els de Conceiçâo li han concedit opcions per atacar verticalment, l'onze de Simeone no ha creat perill real en el primer quart. I malgrat no haver tocat pràcticament cap pilota, Suárez ha hagut de plegar abans d'hora, plorant com si pelés cebes, per una lesió muscular que ha propiciat l'entrada de l'inspirat Matheus Cunha, golejador en els dos últims partits de lliga.

Griezmann veu com se li escapa la pilota en l'única ocasió de l'Atlètic al primer temps (Pedro Nunes / Reuters)

El matx l'ha començat a sacsejar Yannick Carrasco, amb una acció individual per la banda esquerra amb sotana i dríbbling sec en el repertori, excitant: la seva passada de la mort, però, no l'han culminat ni Cunha, ni Griezmann, ni Marcos Llorente, l'únic que ha exigit Diogo Costa amb la seva rematada (23'). El Porto ha replicat amb un xut càndid de Marko Grujic des de la frontal (25'), però, gairebé simultàniament a l'anunci del primer gol del Milan a San Siro, ha tingut l'opció més clara de la primera part; però un decisiu Jan Oblak, mà a terra, li ha negat el gol al colombià Luis Díaz en una rematada dins l'àrea (32'). Marcos Llorente també ha cridat present quan Taremi, que ha trepitjat el turmell del madrileny, s'abocava a aprofitar el rebuig. De l'impuls de la primera gran oportunitat de gol se n'han aprofitat molt més els blanc-i-blaus, que ha assetjat els espanyols fins a la mitja part mentre s'arrencava a ploure, com succeeix un de cada tres dies de l'any a Porto. Un córner picat per Vitinha, molt tancat, i mal pentinat per Lemar, no ha entrat per l'escaire per dos dits (40'), i Grujic ha esventrat la reraguarda matalassera però ha xutat al ninot quan ha vist Oblak vestit de verd llampant (43').

Simeone trepana l'orella de Lemar mentre aquest intenta superar Luis Díaz (Pedro Nunes / Reuters)

Els de Conceiçâo no permetien que els madrilenys s'imaginessin canviar la tendència del duel en el segon temps. Otávio, més intens, li ha pispat una pilota a Carrasco al límit de l'àrea, però Taremi, amb tot a favor, ha rematat a la graderia (47'). I el persa, quatre minuts més tard, s'ha tornat a topar amb un Oblak gegant; després d'una contra acadèmica de Luis Díaz, ha vist com l'eslovè rebutjava amb el peu el seu xut ras i creuat. L'Atleti estava passant un tràngol, però les línies al futbol solen ser fines, ínfimes, com la de passar de ser l'heroi a l'ase dels cops.

Del paisatge erm que era el joc dels de Simeone n'ha nascut una flor en forma de córner a favor, que ha picat Lemar i ha pentinat Taremi cap enrere. La pilota li ha caigut als peus a Griezmann, que pràcticament ni ha fintat la rematada; però la pilota ha entrat en càmera lenta dins la porteria (0-1, 57'). Uppercut per a un Porto que havia tingut el rival contra les cordes. L'Atleti ha reviscut i Matheus Cunha ha tingut a centímetres un gol maradonià, però Pepe ha rebutjat sobre la ratlla la seva rematada picadeta després d'una acció espectacular (61').

Matheus Cunha celebra el gol de l'Atlètic davant la desesperació dels jugadors portuguesos (Pedro Nunes / Reuters)

Els de Simeone tenien el partit a les mans, però la historieta del futbol assegura que no serien ells si no els colpegés alguna forma o altra de malastrugança. En aquest cas, en una disputa absurda, de pati de col·legi, Yannick Carrasco ha volgut demostrar les seves habilitats rugbístiques amb una corbata a Otávio davant dels morros de l'àrbitre: al carrer (69'). Però aquest cop, a l'Atlètic no li ha calgut ni resiliència ni èpica. Tres minuts més tard, Wendell, que acabava d'entrar al camp, ha estampat el seu colze a la gola de Matheus Cunha en una altra acció insignificant i l'àrbitre Turpin ha compensat (72'). S'ha desencadenat, en conseqüència, una tangana llatina que ha acabat amb dues vermelles a la banqueta local i una a la visitant; era el Porto, en tot cas, el més perjudicat pel sarau. Correa ha condonat el 0-2 per voler acabar ell una acció personal quan tenia opcions als costats (74').

L'inici de la picabaralla que ha suposat l'expulsió de Yannick Carrasco (Pedro Nunes / Reuters)

Conceiçâo ha començat a apilonar jugadors d'atac al camp, però el seu equip no ha produït res més que un tret centrat de Fábio Vieira (86'). En canvi, un Atlètic finalment i estranyament serè ha esperat el moment que el destí li reservava per catapultar-se cap als vuitens. En una contra visitant, Griezmann ha servit una intel·ligent passada que ha llançat la cursa d'Ángel Correa, que ha encarat Diogo Costa i l'ha vençut amb solvència (0-2, 89'). Mentre els de Simeone embogien, els portuguesos han llençat la tovallola fins al punt que Chancel Mbemba ha regalat un tercer gol en una mala cessió cap enrere pescada per Rodrigo de Paul (0-3, 92'). Ni tan sols un gol derivat d'una justa pena màxima, transformada per Sérgio Oliveira (1-3, 95'), ha mitigat els ànims d'un sector d'aficionats portuguesos, que han engreixat una fama atàvica de mals perdedors envaint la tribuna de premsa i agredint alguns periodistes espanyols. Tan gran era la frustració local com la lògica alegria del campió de la lliga espanyola, després de guanyar-se merescudament ser dilluns al bombo prenadalenc de Nyon.

En l'altre partit del grup, el Liverpool ha firmat el ple de punts remuntant-li al Milan un gol del central Fikayo Tomori (29'), després d'un córner de Júnior Messías mal rebutjat per Alisson. L'1-0 ha classificat momentàniament el Milan, però set minuts després, Salah ha igualat en una acció gairebé calcada (després d'un mal rebuig de Maignan). I, ja a la represa, un Divock Origi en estat de gràcia ha començat a escriure el desenllaç del grup aprofitant una passada de Sadio Mané (1-2, 56'). Els milanistes han acabat últims de grup.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut