Un Barça farcit de jugadors del planter conclou la Lliga amb una victòria al camp del Màlaga (1-3)

El Barça ha posat punt final a la Lliga amb una victòria sobre el Màlaga en l'última jornada. En un partit on cap dels dos equips s'hi jugava res, els blaugranes, amb un equip farcit de jugadors del planter, s'han imposat per 1-3 a La Rosaleda. Seba Fernández ha avançat l'equip de Pellegrini en el minut 31. L'empat ha arribat després d'un polèmic penal sobre Bojan, que el mateix davanter de Linyola s'ha encarregat de transformar. En la segona meitat, Afellay, amb un gran xut des de fora de l'àrea, i Marc Bartra, amb una precisa rematada de cap, han culminat la remuntada. Ara, el Barça ja es pot centrar només en la final de la Champions a Wembley.

Abans de començar el partit a La Rosaleda, els jugadors del Màlaga han fet el passadís d'honor al "baby" Barça. Dels possibles titulars a la final de la Champions a Wembley en l'onze només hi havia Abidal. En la segona meitat han jugat uns minuts Alves, Mascherano i Pedro. La resta, un equip de circumstàncies farcit de jugadors del planter que han respost amb bona nota.

L'equip de Guardiola ha estat molt fidel al seu estil però ha començat tens, amb moltes pèrdues de pilota provocades per la pressió asfixiant dels locals. El Màlaga ha aprofitat la indecisió de la jove defensa blaugrana i a la mitja hora una bona deixada de Maresca l'ha aprofitat Seba Fernández per marcar l'1-0.

En l'últim minut de la primera meitat Eliseu ha fet un discutit penal a Bojan, molt protestat pels jugadors locals i que el davanter de Linyola s'ha encarregat de marcar des dels onze metres. Bojan ha fet el seu sisè gol a la Lliga i el setè aquesta temporada.

Afellay i Bartra culminen la remuntada

La segona meitat blaugrana ha estat molt millor. Els jugadors s'han deixat anar, han jugat sense pressió i han estat clars dominadors. Afellay, en una acció personal, ha marcat l'1-2 i s'ha estrenat a la Lliga. I en la sortida d'un córner servit per Alves, Marc Bartra ha connectat un extraordinari cop de cap que ha significat l'1-3 definitiu. Amb aquesta victòria intranscendent, el Barça posa punt final a la Lliga i ja es pot centrar només en la final de la Champions a Wembley contra el Manchester United.

Coincidint amb el partit entre els que han estat els seus dos equips professionals, avui ha dit adéu al futbol el català Francesc Arnau, l'exporter del Barça que ha jugat 10 temporades al Màlaga. Un comiat emocionat i merescut per al porter gironí.