Motociclisme

Stoner venç i Pedrosa cau al GP de la República Txeca de MotoGP i Marc Márquez acaba segon a Moto2

L'australià Casey Stoner s'ha emportat amb autoritat el Gran Premi de la República Txeca després de creuar l'arribada en solitari al circuit de Brno, i ha fet un pas més cap al títol de campió del món després d'ampliar el seu avantatge sobre Lorenzo, a 32 punts. El català Dani Pedrosa, que sortia des de la primera posició de la graella, no ha pogut donar continuïtat a les bones sensacions dels entrenaments i ha anat a terra en els primers compassos de la cursa, quan encara mancaven 20 voltes per al final. Jorge Lorenzo, que, amb alguns problemes, no ha pogut evitar que Stoner s'escapés just després de la caiguda de Pedrosa, només ha pogut ser quart. Davant seu, el podi l'han completat dues Honda amb pilots italians: Andrea Dovizioso, segon, i Marco Simoncelli, tercer. Toni Elias ha acabat onzè.

Actualitzat
Márquez, segon en una cursa vibrant

Marc Márquez no ha pogut sumar una nova victòria en Moto2 i l'ha superat en un ajustat final l'italià Andrea Iannone. El català ha tingut un ensurt a l'inici de la cursa que l'ha obligat a remuntar posicions. Un grupet de cinc pilots, amb Márquez, Bradl, Iannone, De Angelis i Luthi, s'han acabat disputant la carrera. En una lluita final espectacular entre els 5 pilots, l'italià Iannone ha creuat la línia d'arribada en primera posició, seguit de Marc Márquez i el líder del Mundial, Stefan Bradl. El de Cervera segueix en línia ascendent, aconsegueix el sisè podi de l'any i retalla 4 punts l'avantatge de Bradl al capdavant del Mundial.

Primer triomf per a Cortese

Cursa molt emocionant també la de 125 cc. Sandro Cortese ha aconseguit al circuit de Brno de la República Txeca la primera victòria de la seva carrera. L'italià ha superat en un final molt ajustat el francès Johann Zarco, amb l'espanyol Moncayo en tercer lloc. El líder del Mundial, Nico Terol, ha hagut d'abandonar per problemes al motor i ha acabat veient com el duet Zarco-Cortese es disputaven la victòria a Brno. Maverick Viñales, venint des del darrere (sortia novè), ha acabat lluitant pel tercer graó del podi, però s'ha vist superat en l'última volta per tres dels seus acompanyants en el grupet que perseguia Cortese i Zarco. Nico Terol es manté líder del campionat amb 12 punts d'avantatge sobre Zarco i 34 sobre Viñales.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut