Motociclisme

Rossi guanya el seu vuitè Mundial després d'imposar-se al Gran Premi del Japó

Valentino Rossi s'ha proclamat campió del món per vuitena vegada a la seva carrera després d'imposar-se de forma brillant al Gran Premi del Japó. L'italià només necessitava entrar entre els tres primers per guanyar el seu vuitè Mundial (el sisè en Moto GP) però "Il Dottore" ha volgut demostrar qui és el campió i, probablement, el millor pilot de tota la història. Han completat el podi de Motegi l'australià Casey Stoner i el català Dani Pedrosa, segon i tercer respectivament. El mallorquí Jorge Lorenzo ha estat quart.

Actualitzat
Valentino Rossi ha recuperat el títol de campió de Moto GP dos anys després, una fita que només havia aconseguit el seu compatriota Giacomo Agostini. A més, l'italià ho ha fet com un gran campió, guanyant a Motegi la cinquena cursa consecutiva de la temporada i la 96a de la seva impressionant carrera.

Amb 29 anys, Rossi, que succeeix Casey Stoner com a campió del món, ha sumat el sisè títol en Moto GP, superant l'australià Mick Doohan, que va dominar a la dècada dels 90 amb cinc campionats. Només Agostini, amb vuit, té més títols a la categoria reina que "Il Dottore". Entre totes les cilindrades, Rossi suma 8 Mundials, pels 15 d'Agostini, el 13 d'Ángel Nieto i els 9 de l'italià Carlo Ubbiali i el britànic Mika Hailwood. Simoncelli, més a prop del títol dels 250 cc

Victòria de Marco Simoncelli en els 250 cc. L'italià ha estat el dominador absolut de la cursa i ha estat acompanyat al podi pels espanyols Álvaro Bautista i Alex Debón, segon i tercer respectivament. Julián Simón ha estat quart. Simoncelli té el títol de campió de la categoria a tocar, ja que té 215 punts, 32 més que Bautista, el seu més immediat perseguidor.


Bradl guanya en els 125 cc

L'alemany Stefan Bradl ha estat el guanyador de la cursa dels 125 cc del Gran Premi del Japó. La segona posició ha estat per al líder del Mundial, el francès Mike Di Meglio, mentre que l'hongarès Gabor Talmacsi ha quedat tercer. Per la seva banda, Joan Olivé i Nico Terol han acabat quart i cinquè, respectivament. Marc Márquez i Pol Espargaró no han acabat la cursa en patir una caiguda sense conseqüències.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut