Barça

Messi té arrels catalanes, concretament uns besavis de la Noguera

A Bellcaire d'Urgell, a la Noguera, estan revolucionats. I és que fa poc han sabut que el jugador del Barça, Leo Messi, té arrels catalanes. Concretament uns besavis de la Noguera que van emigrar a l'Argentina fa gairebé un segle. Els descendents de la família ja van tenir relació amb els Messi quan van venir a Catalunya. A Bellcaire no hi ha cap rastre de parents propers però, tot i això, l'Ajuntament i la penya blaugrana del poble miraran de fer venir al jugador o d'engegar alguna iniciativa per reivindicar la relació de Messi amb el poble.

Actualitzat
Que Messi és argentí d'arrels italianes és fàcil deduir-ho pel seu cognom. Però la resta del seu arbre geneològic té branques repartides per molts països, amb un capítol important en terres lleidatanes. La història l'explica el periodista de TVC Joan Valls al seu llibre "Inhòspits" publicat aquest mes per Angle editorial, i segons diu, el crac del futbol va tenir una besàvia d'un poble proper a Balaguer i un besavi, això s'ha sabut fa menys temps, de Bellcaire d'Urgell. Tot i que ja no hi viu ningú de la família.

El besavi de Bellcaire va conèixer la besàvia en un vaixell camí de l'Argentina a finals dels anys 20. Una de les filles que van tenir es va casar amb Eusebio Messi, l'avi per part de pare del crac del Barça. Als Messi encara els queda família a Catalunya, a Balaguer, concretament. A Bellcaire no hi ha cap rastre de parents propers però, tot i això, l'Ajuntament i la penya blaugrana del poble miraran de fer venir al jugador. A més, a l'ajuntament guarden com un tresor la prova de la relació de Messi amb Bellcaire.

L'altra pista, la de la besàvia lleidatana de Leo Messi, costa una mica més de seguir. El motiu principal és que el poble on va néixer ja no existeix. Blancafort de Noguera, al municipi d'Os de Balaguer, va ser engolit per l'aigua a la dècada dels 60 amb la construcció del pantà de Canelles. Un germà de la besàvia de Messi se'n va anar a Balaguer. Allà hi viu encara la seva família, que espera recuperar la relació que va tenir amb els Messi quan van arribar a Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut