Futbol

Messi, Cristiano Ronaldo i Neuer són els tres nominats a la Pilota d'Or

Messi, Neuer i Cristiano són els tres nominats a la Pilota d'Or, segons ha anunciat la FIFA i la revista "France Football". El guanyador se sabrà el 12 de gener a Zuric.

Actualitzat

Messi, Neuer i Cristiano Ronaldo són els tres finalistes a la Pilota d'Or, segons han anunciat aquest dilluns la FIFA i la revista "France Football". Finalment no hi ha hagut cap sorpresa i els tres màxims aspirants a aquest guardó segons totes les travesses han estats els nominats.

Neuer, de 28 anys, campió del món amb Alemanya, és el primer porter que es posa en el podi del premi des del 2006 i opta a convertir-se en el segon a guanyar el guardó creat el 1956, després del soviètic Lev Yashin.

Messi, per la seva banda, l'únic futbolista que ha guanyat quatre Pilotes d'Or (2009, 2010, 2011 i 2012), pot guanyar la cinquena gràcies a les seves marques golejadores i al seu subcampionat mundial, encara que frenat per la manca de triomfs col·lectius amb el F. C. Barcelona.

Cristiano Ronaldo optarà a la seva tercera Pilota d'Or després de la de l'any passat i la del 2008, gràcies a la seva Bota d'Or i al seu triomf a la Lliga de Campions amb el Reial Madrid.

Ancelotti, Löw i Simeone, els millors entrenadors

L'entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, el seleccionador alemany, Joachim Löw, i el tècnic de l'Atlètic de Madrid, Diego Simeone, opten al títol de millor entrenador de l'any. Ancelotti va aconseguir, en la seva primera temporada al capdavant del Reial Madrid, la desena Lliga de Campions del club blanc, en què va ser finalista l'Atlètic de Madrid de Simeone, que, a més, va guanyar la Lliga espanyola. Löw, per la seva banda, va aconseguir el Mundial del Brasil al capdavant de la selecció alemanya.

Stephanie Roche, James Rodríguez i Robie Van Persie, finalistes al millor gol

La irlandesa Stephanie Roche, el colombià James Rodríguez i l'holandès Robie van Persie són els tres candidats al premi Puskas de 2014, que determina el millor gol de l'any. Roche, única representant femenina dels candidats, va aconseguir un gol pel Peamount United, que va ser el seleccionat per al premi. El gol de James és el que va aconseguir amb la selecció colombiana al Mundial del Brasil davant l'Uruguai, mentre que el de Van Persie ho va aconseguir en la mateixa competició contra Espanya

Els guanyadors de tots els premis se sabran en la cerimònia de la Pilota d'Or, que es farà el 12 de gener de 2015 des del Palau de Congressos de Zuric, durant la qual també s'atorgaran el Premi FIFA/FIFPro World XI, el Premi Puskas de la FIFA al gol més espectacular de l'any, així com el Premi Presidencial i el Premi Fair Play de la FIFA.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut