Motociclisme

Marc Márquez s'imposa a Bradl i a Smith al GP d'Itàlia de Moto2 i encadena dues victòries seguides

Marc Márquez ha tornat a estar superb a Mugello. Superb i rapidíssim, i això li ha valgut per sumar al GP d'Itàlia de Moto2 la seva tercera victòria de la temporada, la segona de manera consecutiva. Una fita, aquesta darrera, que li serveix per superar Dani Pedrosa com a pilot més jove d'encadenar dos triomfs en la categoria intermèdia. Stefan Bradl i Bradley Smith han acompanyat el cerverí al podi. En el vuitè de litre, Nico Terol ha recuperat el terreny perdut a Assen i ha conquerit una victòria -cinquena del curs- que el reforça com a líder del campionat. Zarco i Viñales han estat segon i tercer, respectivament.

Actualitzat
Un nou rècord

Marc Márquez és des d'aquest diumenge el pilot més jove d'encadenar dues victòries consecutives en la categoria intermèdia del Mundial de motociclisme. El lleidatà ha estat extraordinari a Mugello i hi ha sumat el tercer triomf de la temporada. Un resultat que li permet continuar retallant diferències de mica en mica amb Stefan Bradl, líder del campionat. L'alemany i Bradley Smith han intentat evitar aquest nou èxit de Márquez tot i que, després de córrer al seu costat al capdavant de la cursa des de l'inici, s'han hagut de rendir a la velocitat punta del cerverí.

Tots tres s'han disputat el triomf fins a l'última volta però Márquez ha evitat que els seus rivals el sorprenguessin gràcies a l'excel·lent posada a punt de la seva motocicleta. Bradl ha intentat superar-lo aprofitant la llarga recta de meta però no ha pogut aconseguir-ho i s'ha hagut de conformar amb la segona plaça. Smith ha acabat tercer. Aleix Espargaró ha protagonitzat una remuntada espectacular i ha finalitzat setè tot i sortir 32è. Pol Espargaró, en canvi, ha caigut quan rodava tercer i es queda sense puntuar per tercera carrera seguida. 

El líder torna a guanyar

Nico Terol s'ha retrobat amb la victòria a Mugello després de perdre's el GP d'Holanda per lesió. A Itàlia, l'espanyol no ha acusat les molèsties que encara arrossega al dit petit de la mà dreta i amb una cursa molt intel·ligent ha pogut celebrar el seu cinquè triomf aquesta temporada. Johann Zarco, que sortia des de la "pole", s'ha vist superat per Terol en la recta final i ha acabat segon mentre que el català Maverick Viñales ha estat tercer. Folger ha caigut i Terol és ara més líder del Mundial, amb 39 punts d'avantatge respecte a Folger.

El pilot d'Alcoi ha arrencat de manera excel·lent i no ha trigat gens ni mica a situar-se primer tot buscant una escapada que li assegurés una victòria còmoda. L'estratègia li ha funcionat encara que s'ha endut amb ell l'home de la "pole", Johann Zarco. El francès s'ha enganxat com una paparra a la roda de l'espanyol i tots dos han marxat en solitari amb un grup de perseguidors integrat per Maverick Viñales, Efrén Vázquez i Héctor Faubel. 

En el darrer tram de la cursa, Terol ha deixat que fos Zarco qui liderés la cursa i s'ha limitat a comprovar el ritme més lent del francès. Això li ha permès estudiar atentament el seu rival i veure que podia vèncer sense arriscar innecessàriament sempre que aprofités la rebufada de Zarco en la llarga recta final de meta. Terol, doncs, s'ha apropat a Zarco al màxim en el darrer revolt i en els darrers metres ha tirat de motor per avançar el francès còmodament i adjudicar-se el triomf. Més lluny, al darrere, Maverick Viñales ha batut Vázquez i ha acabat tercer.
Anar al contingut