Motociclisme

Lorenzo s'imposa a Jerez per davant de Pedrosa i Hayden, i ja lidera el Mundial de MotoGP

Jorge Lorenzo s'ha situat líder del Mundial de la categoria reina després d'imposar-se aquest diumenge al GP d'Espanya de MotoGP. El vigent campió ha estat el millor en una cursa mogudíssima i en la qual la pluja ha provocat diversos cops d'efecte que han afavorit la victòria final del mallorquí, per davant de Pedrosa i Spies. En Moto2, Marc Márquez ha hagut de lamentar una nova caiguda en una carrera dominada per Iannone, Luthi i Corsi, mentre que Terol s'ha imposat a Folger i Zarco en el vuitè de litre.

Actualitzat
Lorenzo surt líder de Jerez

Les caigudes de diversos pilots han obert el camí de la victòria a Jorge Lorenzo en un GP d'Espanya condicionat per la pluja. El mallorquí ha pogut evitar l'escapada inicial de Stoner però ràpidament s'ha vist superat per Simoncelli i un envalentit Valentino Rossi. El campió s'ho prenia amb prudència i ha estat des de la quarta plaça quan ha vist com Il Dottore -que havia remuntat de manera brillant des de la dotzena posició- es passava en la frenada de final de recta i s'enduia Stoner per davant.

Poc després, el destí ha tornat a somriure a Lorenzo quan Simoncelli anava per terra i el deixava sol davant la victòria. Per uns moments semblava que Pedrosa, que havia caigut fins a la novena plaça diluït per la pluja, podria discutir el triomf al mallorquí després de superar rivals i situar-se segon. Malauradament, el català no ha pogut dur la lluita al cos a cos i s'ha despenjat al mateix temps que Lorenzo avançava tranquil·lament cap a la seva primera victòria de la temporada. Spies ha superat Pedrosa però ha caigut a poc per al final i ha permès al vallesà escalar fins a la segona posició del podi. Nicky Hayden ha estat tercer després que Edwards ha patit una nova sortida de pista just en l'última volta. Rossi ha pogut acabar cinquè i Elias ha estat novè.

La mala sort castiga Márquez


Marc Márquez tampoc ha pogut acabar el GP d'Espanya per culpa d'una passada de frenada de Jules Cluzel. El català, prudent, ha corregut amb molta calma, aliè a la lluita per les places capdavanteres i buscant sempre el seu millor ritme. Quan l'ha trobat, ha començat a remuntar però Cluzel se l'ha endut per davant just quan anava sisè i encara quedaven setze voltes per al final. Ha estat, doncs, el pitjor punt final per al lleidatà en un inici de Mundial realment lamentable. Dues curses i el de Cervera que encara no ha pogut completar cap Gran Premi. A Estoril, però, ho tornarà a intentar. 

Andrea Iannone no només ha finalitzat la cursa sinó que ho ha fet en la primera posició i ja lidera la classificació general. L'italià, tot i sortir de l'onzena posició, ha anat remuntant gràcies a la seva habilitat sobre l'asfalt moll i ha creuat la línia de meta en solitari. Luthi i Corsi, més conservadors sota la pluja, han acabat segon i tercer, respectivament, seguits d'un Bradley Smith que, en la seva segona carrera en la categoria, ha aconseguit una més que meritòria quarta posició. Stefan Bradl, guanyador a Qatar, només ha pogut ser cinquè i Julián Simón, sisè.

La pluja s'alia amb Terol

Terol ha superat Cortese en la sortida i ha intentat convertir el GP d'Espanya en una repetició del GP de Qatar. El d'Alcoi ha accelerat el ritme des de l'inici i ha buscat l'escapada en solitari mentre darrere seu un grup compacte format per Efrén Vázquez, Oliveira, Héctor Faubel i Sandro Cortese es barallaven per liderar la persecució.

A mesura que avançava la cursa, però, la pluja caiguda en algunes zones del circuit i la humitat de l'asfalt han començat a jugar males passades. Terol ha pogut escapar-se i Oliveira ha estat el primer de caure just abans que Faubel aconseguís contactar amb el d'Alcoi i convertís el Gran Premi en un duel fratricida entre els dos pilots del Bankia Aspar Team. Mentre tots dos fugien cap a la victòria, Maverick Viñales protagonitzava una remuntada espectacular i aconseguia situar-se tercer de manera brillant. L'alegria, però, ha durat poc al gironí ja que ha trencat el motor de manera inesperada. 

A partir d'aquí, el grup perseguidor ha perdut totes les opcions per culpa de la pluja. Vázquez, Cortese i Gadea -aquest més endarrere- han tastat l'asfat i, per acabar-ho d'adobar, Faubel també ha tingut un accident quan disputava a Terol la victòria en l'última volta. Davant d'aquesta circumstància, Terol ha pogut creuar la línea de meta amb tota comoditat i Folger i Zarco s'han trobat amb un podi que mai haurien esperat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut