Aventura

L'expedició "Pol sud sense límits" arriba a Barcelona després d'aconseguir una fita històrica

Aquest dissabte han arribat a l'aeroport del Prat els membres de l'expedició "Pol sud sense límits", que han tingut una emotiva rebuda dels seus familiars. Els aventurers han tornat després de passar un mes en terres antàrtiques, on han aconseguit el seu gran objectiu: arribar al pol sud. La particularitat de l'equip era que tres dels cinc expedicionaris eren esportistes amb algun tipus de discapacitat. L'aventura d'Eric Villalón, Jesús Noriega i Xavier Valbuena ha estat possible gràcies a l'obra social de La Caixa i tenia un objectiu científic, però també de superació personal.

Actualitzat
L'expedició "Pol sud sense límits" va arribar al punt més austral del planeta. Es tractava del primer cop que un grup de persones amb diferents graus de discapacitats físiques aconseguien arribar-hi. Després d'un mes de travessia i de 72 hores de viatge, els expedicionaris han arribat aquest dissabte a l'aeroport de Barcelona. Entre els integrants de l'equip hi havia Eric Villalón, esquiador alpí i medallista en els últims Jocs Paralímpics, disputats a Torí. L'expedició la completaven els esportistes Jesús Noriega i Xavier Valbuena, que anaven guiats pels exploradors Ramón Larramendi i Ignacio Oficialdegui.

L'equip caminava una mitjana de gairebé nou hores cada dia, amb temperatures sempre per sota dels 0 graus centígrads. L'expedició, finançada per la Fundació de l'obra social de La Caixa, tenia per objectiu contribuir a la investigació científica, a part de ser un repte esportiu i personal per als expedicionaris.
Anar al contingut