Els jugadors de la Costa d'Ivori celebrant el títol (Foto: EFE)
Futbol

La Costa d'Ivori guanya per segon cop la Copa d'Àfrica després de superar Ghana als penals

El porter ivorià Barry Boubacar es va convertir en l'heroi de la final, en aturar un penal i transformar el llançament decisiu de la tanda de penals (9-8), després d'una final sense gols (0-0).

Actualitzat

La Costa d'Ivori ha guanyat per segona vegada la Copa d'Àfrica de Nacions, en imposar-se a l'equip de Ghana a la tanda de penals.

Al partit no hi ha hagut gols (0-0), igual que va passar l'any 1992, quan els de la Costa d'Ivori van obtenir la primera corona, al Senegal. El gran heroi de la final ha estat el porter ivorià Barry Boubacar, que, tot i queixar-se de rampes durant la tanda de penals, va aturar-li un llançament al porter de Ghana, Razak, i va anotar el seu en la mort sobtada, després que tots els jugadors de camp haguessin xutat (9-8).  

D'aquesta manera, la Costa d'Ivori es treu l'espina de dues finals perdudes (2006 i 2012) a la tanda de penals. La selecció capitanejada per Touré Yaya succeeix Nigèria en el palmarès. 

Egipte, que no ha jugat aquesta edició de Guinea Equatorial 2015, és la selecció amb més títols de la Copa d'Àfrica: set, davant del Camerun i Ghana, que en tenen quatre.

Anar al contingut