Ciclisme

L'UCI recorrerà al TAS l'absolució de Contador pel positiu per clenbuterol

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha anunciat avui que ha decidit apel·lar al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) contra la resolució de la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) d'absoldre el ciclista Alberto Contador després del seu positiu per clenbuterol el 21 de juliol del 2010 al Tour. "La decisió d'apel·lar arriba després de fer un profund estudi de la documentació rebuda de la Federació Espanyola", assenyala l'UCI en un comunicat.

Actualitzat
Continua el malson per a Contador

Alberto Contador torna a ser des d'aquest matí un líder sota sospita. La Unió Ciclista Internacional ha esperat fins a l'últim dia que tenia, però finalment apel·la davant del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport l'absolució de dopatge que va dictar el 15 de febrer passat la Federació Espanyola de Ciclisme, basat en l'article 296 del reglament antidopatge, que exonera l'esportista si es demostra que no hi va haver culpa ni negligència. Cinc setmanes de guerra psicològica de l'UCI durant les quals Contador ha seguit guanyant, i que, fins ahir, el corredor tenia l'esperança que s'acabés.

El 21 de juliol, 4 dies abans de guanyar per tercera vegada el Tour, Contador va donar positiu per clenbuterol, segons el ciclista per haver menjat un filet d'una vaca engreixada amb aquesta substància.  Tot i els arguments, l'UCI el 30 de setembre el va suspendre cautelarment, i a començaments de novembre va demanar que la Federació Espanyola el sancionés. En principi, el càstig proposat per la Federació va ser d'un any. L'UCI no s'hi va avenir, perquè considerava que havia de ser de dos anys, ni tampoc el corredor, que finalment va ser absolt.

Ara serà el Tribunal de l'Arbitratge de Lausana el que tindrà l'última paraula. I el Tour podria forçar un veredicte ràpid, abans de 3 mesos. Si no, segurament descartarien la participació de Contador, per evitar tenir en competició un ciclista acusat de dopatge pendent de sanció.

Anar al contingut