Espanyol

L'Espanyol s'adjudica el Trofeu Ciutat de Barcelona en doblegar la Sampdoria als penals

L'Espanyol s'ha presentat davant la seva afició amb un empat a zero contra la Sampdoria i amb la victòria posterior a la tanda de penals (6-5) que li ha permès aixecar el Trofeu Ciutat de Barcelona. Ha estat el primer partit sense Pareja, mentre que De la Peña i els dos fitxatges nous -Dátolo i Mattioni- tampoc han pogut jugar. La falta de rodatge ha acabat d'ensorrar un partit molt fluix per part dels dos equips, sobretot per part d'una Sampdoria que aviat ha de disputar la prèvia de la Lliga de Campions. El seu porter titular, Curci, s'ha retirat lesionat al minut 12 de la primera meitat.

Mauricio Pochettino ha plantat sobre la gespa de Cornellà-el Prat una alineació formada per Cristian Álvarez, Chica, Dídac, Víctor Ruiz, Forlín, Amat, Joan Verdú, Coro, Luis García, Osvaldo i Callejón. Durant la primera part els jugadors han demostrat que encara els queda molt per agafar la forma física i el sentit tàctic adient per començar la temporada, i no s'ha vist bon futbol fins que s'ha travessat la mitja hora de joc. En aquests 30 minuts el més destacat ha estat la lesió de Curci, el porter de la Sampdoria, que ha hagut de ser substituït per Fiorillo. A més, com és habitual, el públic de l'estadi ha ovacionat Dani Jarque al minut 21.

El partit s'ha animat a tocar del descans. Primer Osvado ha obligat Fiorello a lluir-se amb un xut enverinat que el porter ha desviat amb una gran estirada. Tot seguit, un tir des de fora de l'àrea de Coro ha sortit desviat a la dreta de la porteria visitant, i a continuació la Sampdoria ha replicat amb dues rematades de Padalino i Mannini que han estat molt ben resoltes per Cristian Álvarez. El porter de l'Espanyol s'ha endut una merescuda ovació per aquestes intervencions.

A la represa, Pochettino ha decidit rotar l'equip i ha donat entrada a cinc jugadors: Víctor Álvarez, Galán, Moisés, Álvaro i Iván Alonso. Però això no s'ha traduït en una millor imatge de l'Espanyol, que amb prou feines ha dominat la pilota davant d'una Sampdoria conservadora que només confiava en la inspiració de Cassano. Ha estat una segona part molt pobra, sense ocasions de gol clares ni accions de perill -tret d'un xut aturat per Kiko Casilla, que ha entrat en el lloc de Cristian Álvarez-, i el més just ha estat el 0-0 amb què s'ha arribat al minut 90.

A la tanda de penals, els dos equips s'han mostrat gairebé infal·libles fins que una aturada de Casilla i un gol de Galán han donat el Trofeu Ciutat de Barcelona a l'Espanyol per 6-5.

Sánchez Llibre, molest amb l'Ajuntament

El president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, s'ha mostrat molest a la conclusió del partit per l'absència de representants de l'Ajuntament de Barcelona a la llotja de l'estadi de Cornellà-El Prat. El dirigent blanc-i-blau ha fet ús de la ironia per criticar aquestes absències en afirmar que "potser ja estan concentrats per al Gamper", en referència al clàssic torneig de presentació del Futbol Club Barcelona.

L'altra cara de la moneda és Mauricio Pochettino. El tècnic argentí ha dit que està molt satisfet del rendiment dels seus jugadors, s'ha felicitat per la victòria en la tanda de penals i s'ha mostrat esperançat que, a partir d'ara, l'equip millori el seu nivell de cara a l'inici de la Lliga, que tindrà lloc el cap de setmana del 28 i 29 d'agost.