Curses de muntanya

Kilian Jornet s'imposa per segon any consecutiu a l'Ultra Trail del Mont Blanc

Segona participació en la cursa de senderisme més important del món, amb 166 quilòmetres i 9.600 metres de desnivell positiu, i segona victòria consecutiva. I tot amb només 21 anys. Kilian Jornet ha entrat aquest dissabte en la llegenda del The North Face Ultra Trail del Mont Blanc en revalidar el triomf de l'any passat a Chamonix amb un temps de 21 hores, 33 minuts i 18 segons. Jornet s'ha imposat a un total de 2.500 participants, que van prendre la sortida divendres, dels quals la majoria no arribaran a la meta fins diumenge.

Actualitzat
Les males condicions meteorològiques, especialment adverses a la nit, han impedit Kilian Jornet rebaixar la plusmarca de la prova que ell mateix va fer l'any passat (20 hores i 59 minuts). Però el que sí que ha fet és mostrar-se intractable respecte als seus perseguidors. El primer d'ells, el francès Sébastien Chaigneau, ha arribat a la meta una hora i tres minuts més tard que Kilian. El tercer ha estat el japonès Tsuyoshi Kaburaki, a una hora i catorze minuts.

En completar el recorregut, Jornet ha volgut destacar les "terribles" condicions en què s'ha disputat la prova: "Hem tingut boira de nit i en les baixades amb el frontal no es veia res, i des de La Fouly també hi havia pluja i un vent molt fort." Tot i així, el lleidatà ha afirmat haver arribat "molt bé de cames" al final, fet que li ha permès imprimir un ritme més ràpid per distanciar-se dels seus rivals. "Aquest any he gaudit molt més de l'arribada i ho he festejat amb el públic", ha dit després de fer una reverència als presents.

Mònica Aguilera, tercera

La prova femenina de l'Ultra Trail del Mont Blanc ha estat guanyada per la nord-americana Kristin Moehl, que ha completat el recorregut en un temps de 24 hores, 56 minuts i 1 segon. La catalana Mònica Aguilera ha arribat en tercer lloc, a poc més de quatre hores de Moehl. La segona plaça ha estat per a la britànica Elisabeth Hawker.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut