Josep Lluís Blanco reapareix amb una victòria a la Sansi de Viladecans

L'atleta de Lloret de Mar Josep Lluís Blanco ha reaparegut en competició un cop el Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva li va aixecar cautelarment, divendres, la sanció de dos anys per dopatge. Ho ha fet a la Sansi de Viladecans en un recorregut molt pla, de 5 quilòmetres, i no ho podia fer millor perquè s'ha imposat amb un temps de 14 minuts i 26 segons, davant del marroquí Ilias Fifa, l'últim vencedor de la Jean Bouin, que ha entrat un segon més tard. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Eva Arias amb un crono de 16 minuts i 35 segons.

Actualitzat
Josep Lluís Blanco ha reaparegut amb una victòria a la Sansi de Viladecans, una prova que aquest diumenge ha arribat a la cinquena edició i que ell mateix organitza. L'atleta de Lloret de Mar, que ha tornat a competir després de rebre el passat divendres la suspensió cautelar de la sanció de dos anys per dopatge, ha cobert els cinc quilòmetres de recorregut amb un temps de 14.26 minuts. Blanco, de 36 anys, medalla de plata dels 3.000 obstacles en l'Europeu de Göteborg 2006 i bronze a Barcelona 2010, ha demostrat que està en una bona forma física i ha acabat guanyant després de superar en un ajustat esprint final el marroquí Ilias Fifa, guanyador de l'última edició de la Jean Bouin, i el kenià Philip Kiptoo.

Després de la prova, Blanco ha declarat que durant els mesos en els quals estava sancionat s'havia preparat per córrer una marató. "El meu objectiu és fer la mínima olímpica en aquesta prova per poder anar als Jocs de Londres", ha reconegut.

Eva Arias, guanyadora en categoria femenina

En categoria femenina, Eva Arias s'ha tret l'espina clavada de l'any passat, quan va finalitzar tercera darrere de la letona Jelena Abele i la subcampiona olímpica keniana Eunice Jepkorir, guanyadora amb un registre extraordinari de 16.34.

Aquest diumenge, la corredora gallega només ha tingut com a rival Abele, amb la qual ha mantingut un dur pols fins que Arias, amb un fort canvi de ritme, ha deixat enrere la letona per imposar-se amb una gran marca de 16.35, amb 22 segons d'avantatge sobre la seva rival.

Anar al contingut