Primera

El Barça es reinventa i goleja el Vila-real (5-0) en una nova exhibició al Camp Nou

El Barça de Guardiola es reinventa. De la necessitat en va fer virtut i, davant l'allau de baixes en defensa, el tècnic blaugrana va col·locar un onze titular amb només un defensa natural, Abidal, contra un rival de Champions. El de Santpedor va dibuixar un 3-4-3 i va proposar un intercanvi constant de posicions de migcamp en endavant. El resultat, un festival de joc i gols al Camp Nou. El Barça va passar per sobre del Vila-real i el va golejar per 5-0. Thiago, Cesc, Alexis i Messi van plasmar en dues ocasions la superioritat blaugrana en el marcador. El Barça va buscar el sisè, per no ser menys que el Reial Madrid, però els de Mourinho seran els primers líders de Primera.

No hi va haver ni passadís als supercampions d'Europa ni oferiment del trofeu. Guardiola volia màxima concentració i l'equip va sortir connectat des del primer segon. La pressió va asfixiar un Vila-real que es va dedicar a comptar les ocasions blaugrana.

La primera, d'Alexis, i la segona, més clara, d'Iniesta, quan encara no s'havien jugat ni sis minuts de partit. La intensitat del Barça va ser altíssima i Busquets va enviar una pilota al travesser. Va ser el preludi de l'1-0 en una acció individual de Thiago. Ningú li surt al pas i decideix xutar amb l'esquerra amb un resultat immillorable. El Vila-real no va aixecar el cap en tota la primera part. L'única aproximació, un xut de Rossi que va despertar un Valdés que va ser un espectador de luxe. Si una cosa va quedar clara va ser que Messi i Cesc s'entenen molt. El 2-0 n'és un exemple més. Centrada de l'argentí i definició del d'Arenys.

Ni el 2-0 va fer aixecar el peu de l'accelerador del blaugrana. La piconadora va continuar treballant sense contemplacions i en els cinc primers minuts de la segona part va arribar la sentència. Alexis es va estrenar com a golejador amb un xut creuat i, gairebé immediatament, Messi recull una assistència magistral d'Iniesta per fer el quart.

L'argentí ho va tornar a provar poc després des de la frontal, però es va trobar amb Diego López. I és que els de Guardiola no en tenien prou i Messi va arrodonir la festa amb un altre 5-0 a l'estadi. L'argentí ja suma 101 gols en partits oficials al Camp Nou.

La prova que la superioritat del Barça va ser aclaparadora és que Valdés, que ha igualat Zubi com a porter amb més partits al Barça, va fer la primera aturada en el minut 86. Exhibició en un partit per emmarcar del Barça.