Thiago Silva celebra el primer gol del Brasil. (Foto: Reuters)
Mundial

Brasil supera Colòmbia en quarts de final (2-1) gràcies al bon partit dels seus dos centrals, Thiago Silva i David Luiz

La solidesa en defensa dels seus dos centrals, Thiago Silva i David Luiz, així com l'efectivitat en atac d'aquest mateixos dos jugadors, ha permès al Brasil classificar-se per a les semifinals del seu Mundial davant una Colòmbia que l'ha fet patir fins a l'últim minut (2-1). Neymar ha estat substituït per un fort cop a l'esquena. Alemanya serà el següent obstacle dels locals per arribar a la final.

Thiago Silva ha marcat en el minut 7, en una rematada amb el genoll en el segon pal en un córner servit per Neymar. El central s'ha beneficiat d'una errada en el marcatge de la defensa colombiana. Tres minuts després ha arribat la primera ocasió de Colòmbia, en un xut de Cuadrado desviat per Silva. En el minut 20 Hulk ha xutat dins l'àrea després d'una bona combinació amb Neymar, però el porter Ospina ha evitat el segon gol dels amfitrions. Eren els millors moments de Brasil davant una Colòmbia desorientada. Hulk ha tornat a posar a prova Ospina en el minut 28.

En la segona meitat el Brasil ha baixat el seu rendiment. Colòmbia ha recuperat la calma, amb James Rodríguez reclamant més protagonisme. En el minut 65 Thiago Silva ha vist la targeta groga obstaculitzant de forma absurda Ospina quan volia posar la pilota en joc. Aquesta targeta el deixarà fora de la semifinal contra Alemanya. Als 20 minuts de la segona part ha arribat el gol de Colòmbia, però l'àrbitre espanyol Velasco Carballo l'ha anul·lat correctament per fora de joc.

Quan més estava patint la "canarinha", l'altre central ha marcat el segon gol del seu equip. David Luiz, en un xut de falta directa molt llunyà en el minut 68, semblava trencar la dinàmica negativa pel Brasil. Però una assistència de James Rodríguez ha acabat amb un penal de Julio Cesar sobre Bacca que el mateix Rodríguez ha transformat en gol en el minut 80 (el seu sisè del campionat). Neymar no ha pogut acabar el partit després de rebre un fort cop de genoll de Zúñiga a l'esquena que l'ha obligat a sortir del camp en llitera.