Tercer quart per emmarcar de Laprovittola (acb Photo / A. Baúlde)

9a Jornada ACB / Laprovittola guia el Barça a la pista de l'Obradoiro (65-79)

El Barça segueix imbatut i iguala el seu millor inici en l'ACB (9-0) gràcies a dues embranzides a la pista de l'Obradoiro. La del tercer quart, amb un Laprovittola magistral, ha trencat el partit

Xevi BardoletActualitzat

Tot i la baixa de Cory Higgins per una lumbàlgia, el Barça ha volgut anar per feina al Fontes do Sar. Ni una concessió defensiva i l'Obradoiro patint en tots els aspectes del seu atac –Albert Oliver, amb 43 anys, ha començat de titular. Mirotic primer i Davies després, sumaven per disparar la diferència dels visitants fins als 17. Però l'equip s'ha adormit, i de quina manera, abans del descans. Calathes ha perdut la concentració i els gallecs han trobat el triple per posar-se a 3.

Però les esperances locals s'han esvaït quan Nico Laprovittola ha dit prou. Jugant d'escorta, letal en el triple. De base, fent autèntics malabarismes amb el bot, el driblatge i les passades. 13 punts i 5 assistències de luxe. La diferència s'ha tornat a disparar i aquí l'Obradoiro de Moncho Fernández ja no ha tingut capacitat de reacció. Malgrat les bones maneres del l'interior lituà Birutis, autor de 24 punts.

El Baxi s'exhibeix a Burgos

Ha funcionat l'aposta del Baxi amb Dani Pérez i Sylvain Francisco començant plegats. El francès, el dia que està còmode, és un escàndol basquetbolístic. 0 a 10 d'entrada i el Burgos sempre a remolc. Amb Francisco, 19 punts al descans, mostrant-se imparable en el tir, en la generació i entenent-se de meravella amb Yankuba Sima. A més, Guillem Jou es retrobava amb el tir i un triple seu en l'última acció abans del descans posava un 33 a 46.

Renfroe contra Francisco, duel de talents (acb Photo / B. B. Hojas)

Quan Francisco ha descansat, els bagencs també han jugat un bon bàsquet. De fet n'han tingut 17 de diferència sense ell. Però quan el San Pablo ha endurit el partit i ha aconseguit baixar a menys de 10, el francès ha tornat a picar fort. L'ex del Manresa, Renfroe, ha despertat en la segona part i Benite ha estat el líder ofensiu, però els bagencs no s'han posat nerviosos. Sis jugadors manresans han anotat 10 o més punts i Francisco s'ha enfilat fins als 28. 82-90 i els de Pedro Martínez, lluitant per ser a la Copa.

Un altre mal final del Joventut

Com a Belgrad davant el Partizan, el Joventut ha jugat un partit molt seriós a la Fontenta, davant un València de Joan Peñarroya que necessitava una victòria amb urgència. Guillem Vives ha tornat a un recinte on ha jugat els últims 7 cursos. Era un dia de retrobaments, perquè López-Aróstegui, ara de taronja, s'enfrontava amb els seus ex. La bona defensa verd-i-negre ha incomodat Klemen Prepelic i en atac, Pau Ribas marcava la pauta.

Els 16 punts i 6 assistències de Ribas, sense premi (ACB Photo / M. Á. Polo)

Els de Carles Duran han dominat, jugant amb els nervis d'un València un xic faltat d'autoestima -té lesionats Claver, Dimitrijevic i Tobey. Derek Willis amb dues grans accions -atenció a l'esmaixada després de rebot- ha semblat que impulsava la Penya cap a la victòria. Però el capità local, Dubljevic, ha brillat al final i els últims atacs del Joventut han estat molt erràtics. Tampoc ha estat encertat a l'hora de parar el cronòmetre amb els locals 1 punt a sobre. Una altra derrota per la mínima, 71-70.