Les dones iranianes han pogut veure un partit de futbol masculí en un estadi per primer cop en 40 anys (EFE)
Futbol

3.500 dones iranianes accedeixen a un estadi per veure un partit de futbol per primer cop en 40 anys

La pressió internacional, fruit de la mort d'una activista que es va immolar a les portes d'un estadi fa un mes, ha obligat el govern iranià a flexibilitzar tímidament la seva posició

Actualitzat

Dia per a la història a l'Iran, i és que aquest dijous, per primer cop en 40 anys, s'ha permès l'accés de dones a un estadi per veure un partit de futbol disputat per homes. Més enllà del resultat, el partit de classificació per al Mundial de Qatar 2022 entre l'Iran i Cambodja que es juga a l'estadi Azadi, a Teheran, serà recordat pel fet que 3.500 dones han pogut veure i animar la seva selecció sense haver-se d'amagar ni témer represàlies i penes de presó. Les primeres imatges que se n'han difós s'estan convertint en un autèntic fenomen viral a les xarxes socials:

 

L'accés de les dones als estadis està prohibit des que es va instaurar el règim impulsat per la Revolució Islàmica de 1979. Ara bé, la pressió fruit de la mort de l'activista Sahar Khodayari, que es va immolar a les portes d'un estadi al setembre mentre esperava que se celebrés el judici per haver estat enxampada disfressada d'home en un partit de futbol masculí, ha provocat que el govern iranià flexibilitzés, tímidament, la seva posició. En un estadi amb capacitat per a 78.000 persones, només s'han posat a disposició del públic femení 3.500 entrades.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut