El veterà jugador del Granollers, Antonio Garcia, 37 anys, ha estat determinant en els últims minuts per la victòria d'Espanya sobre la República Txeca. (Agència EFE)
Handbol

28-26. Espanya comença amb un treballada victòria sobre la República Txeca

La selecció espanyola, que entrena Jordi Ribera, té molta pressió ja que busca revalidar per tercera vegada consecutiva el títol continental

Redacció Esport3 / Miquel RibasActualitzat

La selecció espanyola ha començat l'Europeu d'Hongria i Eslovàquia amb una treballada victòria (28-26) sobre la Republica Txeca a l'Ondrej Nepela Arena de Bratislava. L'objectiu d'Espanya es revalidar per tercera vegada consecutiva el títol continental consecutiu. Els txecs han sorprès de sortida a l'equip de Jordi Ribera i s'han avançat per 2 a 4 gracies sobretot a les bones intervencions del seu porter Mrkva amb cinc parades. No obstant, quan la selecció espanyola s'ha centrat en defensa i ha començat a contragolpejar amb eficàcia ha posat la directa en el marcador amb un parcial 9 a 5 . Al descans l'equip espanyol va marxar amb tres gols de diferencia 14 a 11.

El lateral Eduado Gurbindo, amb sis gols, ha estat el jugador més entonat en atac

En la represa, els jugadors de la República Txeca han reaccionar i han arribar a posar contra les cordes l'equip espanyol al situar-se a un gol de diferencia  21-20. Gurbindo, amb sis gols, ha estat el jugador més entonat en atac. Jordi Ribera ha hagut de demanat temps mort per redreçar el joc. L'aturada ha valgut la pena i l'equip ha reaccionat amb un joc ofensiu coral. Gurbindo, amb sis gols, ha estat el jugador més entonat en atac. No obstant, el vallesà Antonio Garcia, 37 anys, s'ha convertit en el  protagonista en els minuts finals amb dos gols de gran factura que han permès asegurar la victòria (28-26) de l'equip espanyol.  Suècia es el pròxim rival.