Corretja i Moyà fent tocs amb Pelé, el 1998 a París
Corretja i Moyà fent tocs amb Pelé, el 1998 a París
tenis

25 anys del Corretja-Moyà a Roland Garros, o sigui, 25 anys de les pilotes de Pelé

Ha passat un quart de segle, però el barceloní, sempre irònic, encara conserva una petita esperança de recuperar l'esfèrica signada i dedicada per "O Rei"

Xavier BonastreActualitzat

Aquest 2023 es compleixen 25 anys que Àlex Corretja i Carles Moyà van disputar la final de Roland Garros, que va guanyar el mallorquí, ara entrenador de Rafa Nadal, en tres sets, per 6 a 3, 7 a 5 i 6 a 3.

Per a la cerimònia de lliurament de trofeus, l'organització del Grand Slam francès va convidar Edson Arantes do Nascimento, Pelé, ja que aquell any, el 1998, es disputava el Mundial de fubol a França. La llegenda brasilera del futbol va lliurar dues pilotes de futbol als tenistes, una per a cadascun. Moyà, bon aficionat al futbol, va començar a fer tocs de pilota amb el cap amb Pelé. Moments després, Corretja s'afegia a la "festa".

Però Corretja va anar una mica més enllà. Va passar a fer tocs amb la pilota, però amb els dos peus, com un consumat especialista, davant de la mirada sorpresa i d'admiració d'"O Rei". El tenista català va acabar la seva exhibició futbolística xutant la pilota a la graderia, per a deliri del públic, i entre grans rialles de Pelé, que va convidar Moyà a fer el mateix amb la seva pilota. El mallorquí també ho va fer.

El que no sabien els tenistes...

"El que jo no sabia", diu Corretja ara recordant la divertida anècdota, "és que tant la pilota de Moyà com la meva anaven signades per Pelé amb dedicatòria inclosa. Ves a saber on són ara aquelles pilotes que vam llançar a la graderia. M'agradaria que, qui se la va quedar, un dia em pogués dir: 'aquella pilota que vas tirar al públic, la tinc jo!'". La crida queda feta, doncs, encara que hagi passat un quart de segle. 

Per cert, qui vulgui recuperar el partit i l'anècdota final amb Pelé, mort el desembre passat als 82 anys d'edat, ho pot fer: 

Anar al contingut