Atletisme

1.000 corredors per nassos

La tradicional cursa dels Nassos es farà a Barcelona el 31 de desembre, limitada a 1.000 corredors per les restriccions sanitàries. Es buscarà un rècord del món i un d'Europa

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

"Adeu al 2020. Deixem-lo córrer." Aquest és l'eslògan amb el qual s'ha presentat avui a l'Ajuntament de Barcelona la cursa dels Nassos. Es farà, com és tradicional, el 31 de desembre, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, amb un màxim de 1.000 participants. L'any passat n'hi van participar 11.000. La limitació dràstica ve donada per les restriccions sanitàries. Es faran 3 sortides esglaonades. La cursa, de 10 quilòmetres, tindrà sortida i arribada en llocs diferents, per evitar al màxim les aglomeracions.

Esportivament parlant, la gran novetat aquest any serà la inclusió d'una cursa de 5 km --una volta al circuit-- que començarà a les 16.45 i reservada només a atletes d'elit. En aquest cursa s'intentarà batre el rècord del món femení (14 minuts 44 segons) i el d'Europa masculí (13 minuts 18 segons). El sis vegades vencedor de la cursa dels Nassos, el rubinenc Carles Castillejo, farà de llebre de la keniana Hellen Obiri, campiona del món de 5.000 el 2017 i el 2019 i subcampiona olímpica de la distància. Obiri també és l'actual campiona del món de cross.

   "L'estratègia molt probablement serà sortir més ràpid del ritme del rècord del món --diu Carles Castillejo. Segurament al principi l'hauré de frenar una mica. És important arribar a l'últim quilòmetre amb forces per poder aconseguir l'objectiu."

El rècord d'Europa masculí el té el francès Jimmy Gressier. Estarà als carrers de Barcelona el dia 31 per intentar batre la seva pròpia marca. La cursa dels Nassos 2020 beu, quant al dispositiu sanitari, de l'experiència de la cursa de la Mercè que es va fer el passat mes de setembre.

    "Hem aconseguit que hi puguin participar atletes d'elit i populars --diu Josep Lluís Blanco, el director esportiu de la prova. Tant l'Ajuntament com el club La Sansi teníem clar que els corredors populars havien de poder gaudir també de la cursa i no limitar-la només a l'elit. A més, la possibilitat de fer un rècord del món i un d'Europa és un gran al·licient per a la ciutat."  

Les inscripcions per a la cursa dels Nassos estan obertes a partir del 4 de desembre, a un preu de 15 €. S'han de formalitzar a través de la web http://www.cursadenassos.barcelona/

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut