Xile decreta l'estat d'excepció per l'erupció sobtada del volcà Calbuco i evacua la població pròxima al volcà

La gran columna de cendres també ha fet posar en alerta la veïna Argentina

RedaccióActualitzat

Alerta a Xile per l'entrada en erupció del volcà Calbuco, a prop de la localitat turística de Puerto Montt, una zona plena de parcs naturals a uns 1.000 quilòmetres al sud de Santiago, la capital xilena. Feia 50 anys que el volcà Calbuco estava adormit, i ara s'ha despertat de sobte i ha llançat a l'exterior una densa columna de fum visible a molts quilòmetres a la rodona i a 2.000 metres d'alçada. 

Les xarxes socials han estat les primeres a difondre les imatges de la cendra en expulsió. Les autoritats han decretat l'evacuació immediata i sense excepcions de la zona afectada, i han disposat albergs i espais municipals per acollir els veïns que han estat desplaçats pel perill que suposa l'erupció.

Els primers moments tot just després de l'erupció del volcà han estat de desconcert entre la població, amb llargues cues, especialment a les gasolineres.

El govern de Xile ha decretat l'estat d'excepció, i les forces armades són ara les encarregades de mantenir l'ordre públic. Les alertes també s'han disparat a la veïna Argentina, especialment a la zona de Bariloche, perquè es preveu que les cendresn aniran en aquella direcció travessant els Andes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut