Ventada de rècord: 181 km/h al Montseny

L'estació del Puig Sesolles ha batut el rècord de 9 anys de dades

Alberto AlcántaraActualitzat

El vent de ponent ha estat el protagonista al llarg de les últimes hores, tant a zones elevades com a zones urbanes, i ha assolit velocitats superiors als 100 km/h de sud a nord del país. El cop màxim ha estat de 181 km/h a l'estació del Puig Sesolles de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 


Protecció Civil manté el pla Ventcat en fase d'alerta. La ventada ha provocat diverses incidències, la més greu relacionada amb el temporal marítim associat: un pescador ha mort a Sant Feliu de Guíxols.
 

 


Registres rècord

El cop del Puig Sesolles suposa un rècord per a aquesta estació, que té dades des de fa nou anys, segons ha comunicat l'SMC.


L'SMC ha comunicat un altre rècord a l'estació de Girona-Hortes de Santa Eugènia, amb 79,9 km/h. Aquesta estació també té nou anys de dades. Tot seguit destaquem els cops màxims més destacats entre ahir i avui (dades @meteocat i @meteoclimatic).

 



El vent de ponent ha tingut una altra conseqüència: la de provocar temperatures inusualment altes per a l'època de l'any, fins i tot també amb un rècord en el cas dels Alfacs:

 

 



Evolució prevista per a diumenge

La part més forta de l'episodi de vent ha passat, però durant les pròximes hores encara estarà ben present. L'SMC manté actius els avisos per vent fins dilluns al matí. En la seqüència següent podeu veure com està previst que evolucioni la ventada: la idea és que al matí afectarà el Pirineu i la meitat sud; hi haurà una mica de pausa durant la tarda, i es tornarà a reforçar a partir del vespre.

ARXIVAT A:
Ventades
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut