Vent en augment i compte enrere per la neu

El temps comença a canviar i els primers símptomes els veurem amb la retirada de les boires i l'arribada del vent. El canvi de temps es concretarà dissabte.

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui encetem canvi de temps, amb una primera dada significativa que quedarà registrada als baròmetres: en 24 hores passarem de 1030 a 1012 hPa. Si viviu a prop del mar, mireu les roques despullades d'aigua i les algues seques, i compareu-les dissabte o diumenge. En tots dos casos, veureu la diferència. També arriba una ventada important. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de vent.

Adéu a les boires persistents

Les boires encara han estat protagonistes duran la primera part del dia, a punts de la plana de Lleida o la Catalunya Central. Esperem que marxin en breu amb l'entrada del vent de ponent, després d'onze dies consecutius. Potser quedaran alguns fragments cap al centre del país. A la resta de Catalunya, el cel estarà enteranyinat pel pas d'alguns núvols prims de poca importància. Al final del dia arribaran núvols més compactes al vessant nord del Pirineu. El vent també anirà a més al llarg de la tarda.

Darrer dia suau

Aprofiteu les temperatures suaus del migdia, a partir de dissabte tindrem un ambient hivernal. Les mínimes han pujat una mica. Les màximes també pujaran a diverses zones, amb els valors més alts del dia per sobre dels 23 ºC, amb salts més grans a l'interior de Tarragona i a punts de ponent on marxi la boira a temps. També pujarà una mica els termòmetres cap a la costa i prelitoral.

I el cap de setmana...

Farà sol a molts indrets, però el canvi de temps durà temporal de vent, nevades abundoses al Pirineu i un ambient hivernal. Dissabte tindrem la part més forta d'aquest episodi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut