Una vintena de morts atrapats a les carreteres pel fred i la neu al Pakistan

RedaccióActualitzat

Una vintena de persones han mort a la regió de Galyat, al Pakistan, a conseqüència del fred i la neu, en un gran embús de trànsit. Un miler de vehicles van quedar atrapats ahir en les rutes d'accés a la ciutat de Murree, un popular indret turístic, quan s'hi desplaçaven per veure la nevada.


Segons la policia, almenys sis persones van morir congelades als seus cotxes. No és clar si les altres morts també van ser provocades per inhalació de fum. Uns 10.000 vehicles intentaven accedir a la ciutat, però la xifra ha pujat a més de 100.000 en un parell de dies.

 


L'exèrcit s'ha mobilitzat per netejar les carreteres i rescatar els milers de persones encara atrapades. Murree és una ciutat de 30.000 habitants situada 70 quilòmetres al nord-est de la capital, Islamabad, i a gairebé 2.300 metres d'alçada. Les carreteres d'accés són estretes i sovint estan obstruïdes, fins i tot amb bon temps.


Durant un parell de dies, les xarxes socials del Pakistan s'havien omplert d'imatges i vídeos de gent gaudint de la neu en aquest paratge, una ciutat turística construïda pels britànics al segle XIX com a sanatori per a les seves tropes colonials.


Murree ha estat declarada zona catastròfica i s'ha instat la població a mantenir-se'n allunyada. Segons les autoritats, s'han esgotat les bombones de gas i tampoc no hi ha aigua potable en moltes zones. Moltes canonades s'han fet malbé per la congelació de l'aigua. Els hotels de la ciutat s'estan quedant sense menjar i els serveis de telefonia mòbil són irregulars.

Vehicles atrapats a la carretera de Murree (Reuters)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut