Revetlla de Sant Joan a Sant Pol de Mar

Una revetlla de Sant Joan entre la calma i els ruixats

Només una cinquena part del país tindrà ruixats durant les hores de revetlla

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim a tocar una de les nits més màgiques de l'any, la revetlla de Sant Joan. Una gran festa que obre, de bat a bat, les portes de l'estiu, de les vacances i per gaudir de la fresca de la nit. Fins fa pocs anys també era l'arribada de la calor, però tal com ha anat aquest any, ja fa setmanes que n'hem tingut, en tenim i de ben intensa.

Revetlla de Sant Joan al Puigmal

Calma o ruixats

Ens trobarem un tipus de temps o un altre, segons on ens trobem. La majoria del país gaudirà d'una revetlla tranquil·la. Ja per començar, a la tarda apareixeran alguns núvols amenaçadors cap a l'altiplà de la Segarra, el Solsonès, el Bages o el Berguedà que deixaran algun ruixat petit i puntual. Passaran ràpid i cap al vespre hauran desaparegut.

Cap a les comarques de Girona, Barcelona, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre el vespre i la nit seran tranquils amb un ampli domini del cel serè. Un bon temps per gaudir plenament de la festa del foc i de les fogueres.

Nit de foc (Ivan Lluís Palomero)

Nits de ruixats al Pirineu i Prepirineu occidental. Si bé al llarg de la tarda apareixeran núvols amenaçadors, els ruixats començaran a aparèixer a partir del vespre. Un cop més, les precipitacions arribaran per la Franja, amb ruixats febles a la Noguera i moderats al Pallars Jussà, al Pallars Sobirà, a l'Alta Ribagorça i a la Vall d'Aran. Cap a mitjanit hauran marxat cap a França, al mateix temps que perdrà energia, i després quedarà la nit serena.

Nit suau o fresca

En general, la nit serà suau arreu del país, amb temperatures similars a la darrera nit o a la propera. Cap al vespre, les temperatures rondaran entre els 22 ºC i els 25 ºC a tot el país tret del Pirineu. A les valls pirinenques s'imposarà la fresca, durant el vespre, i el fred durant la nit. Caldrà una màniga llarga, sobretot si teniu intenció d'allargar la nit fins a l'albada, moment en què la temperatura baixarà cap als 10 ºC.

Temperatures a les 22 h (WRF-TVC)
La flama del Canigó, llum de les fogueres

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut