Nens jugant amb una escuma que podria ser tòxica en una platja de l'Índia
Nens jugant amb una escuma que podria ser tòxica en una platja de l'Índia

Nens jugant amb una escuma que podria ser tòxica en una platja de l'Índia

Néstor Gómez Actualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

En els darrers dies, la platja Marina de Chennai, la platja natural més llarga de l'India, ha aparegut coberta d'escuma. Una situació curiosa que ha dut a la canalla a jugar i gaudir d'aquest fenomen estrany.

El problema és l'origen dubtós d'aquesta escuma, que podria ser tòxica per a la salut. Si bé, de forma natural de vegades n'apareix gràcies a la descomposició de microorganisme en unes condicions del mar i de vents molt específiques, en aquest cas, segons les autoritats, l'escuma està causada per la barreja de contaminants amb l'aire i aigua de les onades.

 

Entre divendres i dissabte els veïns van comprovar que l'escuma feia una olor podent mentre l'escuma surava per l'aire. La possible causa de l'escuma es troba en les aigües residuals estancades, carregades d'un derivat químic de l'àcid fosfòric, que a causa de les intenses precipitacions dels darrers dies ha fet augmentar el cabal del riu Adyar fins al mar. L'aigua del riu contaminada i més la turbulència de les onades ha gestat aquesta escuma. Les autoritats han agafat mostres per verificar la composició de l'escuma i veure la seva toxicitat.

Els pescadors i propietaris de botigues temen que el seu negoci es vegi afectat per la l'escuma. A la vegada, que molta gent es pregunta sobre la qualitat dels peixos.

No sempre que apareix escuma a les platges intervé la contaminació. A Aberdeen, a Escòcia, no és un fenomen estrany.

No sempre que hi ha escuma a les platges és per la contaminació

Cal considerar que les platges són ecosistemes naturals on interactuen espècies animals i vegetals amb factors físics i químics en continu contacte. Ni que semblin escumes d'origen humà o agents contaminants la majoria d'aquestes escumes són naturals. Són ben conegudes i s'anomenen mucílags. Poden ser acumulacions gelatinoses de partícules d'algues o postes d'ous d'éssers animals. Els mucílags tenen un aspecte enganxifós, oliós i acostumen a ser marronosos. Cal aigua en moviment o turbulències perquè s'aglutinin i siguin ben visibles.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut