Una persona ferida per un tornado a la Llacuna, a l'Anoia

Alberto AlcántaraActualitzat

Entre els episodis violents que van deixar les tempestes de dijous a la tarda, potser el més greu va ser el tornado que es va registrar entre la Llacuna i Santa Maria de Miralles, a l'Anoia. Una persona va resultar ferida amb diversos talls i traumatismes al cap i al peu per la caiguda d'una teulada i va ser evacuada en helicòpter.

Danys causats pel tornado a la Llacuna (@meteollac)

 


El tornado es va produir al voltant de les 5.30 de la tarda. L'observador meteorològic de la Llacuna, Abel Galisteo, en va fer seguiment des del seu compte de Twitter (@meteollac):


Sobre el terreny, es va comprovar que el fenomen va avançar uns cinc quilòmetres en línia recta, entre els municipis de la Llacuna i Santa Maria de Miralles. El vent va trencar els arbres per la meitat al llarg del recorregut.


En aquest altre vídeo, fet també des de la Llacuna, es va gravar el que semblava la part superior de la mànega mentre avançava per Santa Maria de Miralles.


L'especialista en tornados Oriol Rodríguez es va desplaçar divendres a la zona per completar l'estudi de camp.

 


Aquí podeu veure un vídeo gravat amb dron per David Martí (@davidmartib), on es fa una panoràmica sobre el punt d'inici del tornado i el seu recorregut.


Després de la inspecció, es va establir que el tornado havia recorregut una distància de sis quilòmetres. Els resultats finals de l'estudi es publicaran al portal del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut