Una nit d'aiguats, llamps i trons

Alberto AlcántaraActualitzat

La calor dels últims dies i la irrupció d'un solc d'aire fred per les capes altes atmosfèriques ha desembocat en un episodi de tempestes localment fortes i abundants, que van començar diumenge per l'extrem sud i s'han anat desplaçant durant el principi del dilluns cap al nord-est de Catalunya. 

Fem un cop d'ull a alguns dels registres més destacats, segons les xarxes de dades de Meteocat, Meteoclimatic i l'AEMET. Molts d'aquests registres corresponen a xàfecs de molta intensitat (fins i tot torrencial) i, per tant, han caigut en molt poc temps:

També s'ha registrat tot el catàleg de fenòmens extrems que s'associen a les tempestes: fortes ventades, calamarsa i molta activitat elèctrica. S'han detectat més de 15.000 descàrregues elèctriques a Catalunya, de les quals unes 1.400 han estat llamps entre núvols i el terra.

Un dels indrets més afectats ha estat l'entorn del Baix Penedès i el Garraf, amb aiguats que han acumulat entre 40 i gairebé 70 mm en poca estona, amb forts cops de vent, com els 97 km/h registrats a l'estació de l'AEMET a Sitges.

El vent també ha causat molts danys a Vilanova i la Geltrú. Per les imatges, no es pot descartar que s'hagi produit un esclafit.

 

Però la nit també ha estat de llamps i trons a altres indrets del país. Podeu consultar algunes de les imatges que ens han enviat en aquesta galeria.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut