Una nevada històrica vista des de satèl·lit

Néstor GómezActualitzat

Avui, els homes i les dones del temps hem estat esperant dues coses. La primera, que el cel quedés totalment serè durant el matí; i la segona, que arribés aquesta imatge del satèl·lit Terra de la NASA.

La primera imatge que ha delatat la gran presència de la neu sobre la península Ibèrica ha estat el satèl·lit Meteosat en el canal visible de mig matí, un cop el sol ha agafat alçada i ha il·luminat tot Europa. En aquesta imatge tractada, en tonalitat verda turquesa es veu tota l'extensió de l'est d'Espanya completament nevada, i amb una bona part del litoral serena. El color blanc de l'interior de Catalunya correspon a núvols baixos o boires que encara no s'havien desfet.

Imatge Meteosat

Ara bé, hem esperat a rebre la imatge del satèl·lit Terra, que té molt més detall. Terra és un satèl·lit polar, que fa voltes a l'entorn de la Terra, a només 713 km i a cada volta escombra i fotografia un tros del planeta. En canvi, el Meteosat, que està a 36.000 km i és geostacionari, és a dir, sempre veu la mateixa cara de la Terra, es mou a la mateixa velocitat que el planeta.

 

Us mostrem la imatge ampliada del les Terres de l'Ebre, amb el serpentejar del riu Ebre.

 

I el Pirineu completament nevat. Només els núvols baixos tapen la neu del nord del pla de Lleida i zones de la Catalunya Central.

 
ARXIVAT A:
MeteorologiaNevades
Anar al contingut