Una inusual nevada sorprèn Santiago de Xile

Alberto AlcántaraActualitzat

Una infreqüent nevada va sorprende la capital xilena aquest dissabte. Molts residents van sortir al carrer a gaudir d'un fenomen que alguns van qualificar de "màgic", però la nevada també ha portat conseqüències negatives: hi ha un mort per una relliscada i 2 ferits electrocutats en accidents relacionats amb el fenomen.

Alguns dels testimonis van declarar que no havien vist nevar així a Santiago des de l'any 72. Altres anys més recents que han portat neu a la capital van ser 2011 i  2007. El clima de Santiago, que té una cota de poc més de 500 metres, és mediterrani continentalitzat, i les nevades són més freqüents a la veïna serralada de la Costa.

A banda de portar de convertir les carreteres en pistes perilloses i provocat problemes de trànsit, la nevada venir acompanyada de talls d'electricitat. L'Oficina Nacional d'Emergències (Onemi) va informar que més de 280.000 persones s'havien quedat sense llum a la regió metropolitana. Els més perjudicats, les persones que malviuen al carrer, estan patint l'intens fred que es viu a la zona.

La neu ha generat tot tipus d'imatges a les xarxes socials:

 

 

També va nevar a altres regions del centre i sud del país, com ara les de Valparaíso, Maule i O'Higgins. La Dirección Meteorológica de Xile no preveu més neu per diumenge a la capital xilena, amb una temperatura que pot arribar als 10ºC. Dilluns es preveu una clara pujada de la màxima.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut